Vodja kanadske liberalne stranke Justin Trudeau je najstarejši sin nekdanjega predsednika kanadske vlade Pierra Trudeauja. Foto: EPA
Vodja kanadske liberalne stranke Justin Trudeau je najstarejši sin nekdanjega predsednika kanadske vlade Pierra Trudeauja. Foto: EPA

Najstnik, ki je ponoči želel do prijatelja, je zamenjal hiši in vstopil v dom kanadskega politika Justina Trudeaurja.

"Ko je ugotovil, da je vstopil v napačno hišo, je mladenič vse skupaj obžaloval. Zato je na pragu pustil opozorilo lastnikom," je dejal predstavnik policije Kal Ghadban. V času njegovega vdora so sicer Trudeaujeva žena in njuni trije otroci v odklenjeni hiši mirno spali.

Poleg sporočila, v katerem je zapisal, naj zaklepajo vrata, je 19-letni mladenič pred vhodnimi vrati pustil tudi kuhinjske nože, ki jih je našel kmalu po vstopu v hišo.

Povzročil nacionalni preplah
S to potezo pa je mladenič sprožil preplah v kanadski politiki, saj je javnost v nožih pred hišnim pragom videla grožnjo kanadskemu politiku. Nekateri so zaradi nožev od policije celo zahtevali, da na novo preuči postopke za zaščito politikov.

Preplah, ki se je razširil na celotno državo, je pomiril sam 19-letnik, ki je v medijih zasledil, kaj je povzročilo njegovo dobronamerno dejanje. Najstnik se je sam javil policiji in obžaloval svoje početje. Policistom je dejal, da je z noži želel le podkrepiti svoje opozorilo, saj bi z lahkoto kaj ukradel. Mladeniča, ki nima kriminalne preteklosti, policija ne bo preganjala.