65-letne mame četverčkov (fotografija je simbolična) ne zanima, kaj si o njeni nenavadna družini mislijo rojaki. Foto: AP
65-letne mame četverčkov (fotografija je simbolična) ne zanima, kaj si o njeni nenavadna družini mislijo rojaki. Foto: AP

Annegret Raunig je s carskim rezom v bolnišnici v Berlinu rodila tri dečke in deklico in s tem postala najstarejša mati četverčkov na svetu. Štirje dojenčki so se pri komaj 26 napolnjenih tednih nosečnosti (trajala naj bi 40 tednov) rodili prezgodaj, a imajo po navedbah zdravnikov "dobre možnosti za preživetje". Samska mati naj bi se odločila za poskus nove nosečnosti, ko je njena najmlajša hčerka, danes stara 10 let, izrazila željo po bratcu ali sestrici.

Zanosila je s postopkom umetne oploditve v Ukrajini, s pomočjo tako darovanih jajčec kot sperme. Njena nosečnost v visoki starosti, v kakršni se ženske prej odločajo za upokojitev kot za materinstvo, je v Nemčiji sprožila polemično razpravo. Raunigova pa meni, da lahko vsakdo živi svoje življenje tako, kot ga želi. Na vprašanje, ali jo kar koli skrbi, je odgovorila, da pričakuje, da bo ostala zdrava ter da je ne zanima, kaj si mislijo drugi.

Nekateri zdravniki so se tudi spraševali, ali bo fizično sposobna donositi otroke. Kljub temu pa nemška učiteljica ni najstarejša ženska, ki je rodila. Uradno je ta rekord v rokah Marie del Carmen Bousada Lare, ki je leta 2006 v starosti 66 let v Španiji rodila dvojčke. Nekatera poročila temu oporekajo, češ da rekord v resnici pripada Omkari Panvar, ki naj bi pri 70 letih v Indiji leta 2008 prav tako rodila dvojčka.