Na Floridi so oblasti že pred dnevi razglasile izredne razmere. Foto: Reuters
Na Floridi so oblasti že pred dnevi razglasile izredne razmere. Foto: Reuters

"Kombinacija stresa in dolgčasa me je privedla do tega, da sem prek Facebooka organiziral dogodek," je pojasnil 22-letni Edwards, poroča britanski BBC. Dodal je, da je nad odzivom na vabilo na ta dogodek presenečen in da mu je vse skupaj nekoliko ušlo izpod nadzora.

Z orkanom se nameravajo ljudje spopasti s strelnim orožjem, metalci plamena in tudi laserji. Edwards je na Facebooku objavil tudi shemo, kako je treba streljati na orkan, da se naboji ne bodo vračali.

Policija je zainteresirane opozorila, naj ne gredo v boj z Irmo, saj se ne bodo vrnili živi, opozorilo, naj se ljudje orkana ne lotevajo s strelnim orožjem, je moral izdati celo šerif okrožja Pasco.

Številni uporabniki so se odzvali s šalami. "Ne bo ob tem vreme še bolj pobesnelo?" se je vprašal eden od uporabnikov. Drugi pa, ali bodo "liberalci v orkan metali blazine".

Orkan, ki je na svoji poti prek karibskega otočja zahteval najmanj 25 smrtnih žrtev in povzročil veliko gmotno škodo, je sicer jug Floride dosegel davi po krajevnem času.