Neymar bo skupaj pomagal več kot 10.000 ljudem. Foto:
Neymar bo skupaj pomagal več kot 10.000 ljudem. Foto:
Oprema za šolarje.

Zavod, ki se razteza na 8.400 kvadratnih metrih, in ki stoji v soseski Jardim Gloria v mestu Praia Grande, bo obiskovalo 2.300 otrok, starih med sedem in 14 let.

V centru, ki nosi Neymarjevo ime, se ne bodo le urili v športnih dejavnostih, temveč se bodo predvsem posvečali izobraževanju. Na voljo bodo imeli tudi svoje zdravnike, psihologe, poskrbljeno bo tudi za zabavo, saj znotraj zavoda obratuje tudi kino, imeli bodo različne tečaje ...

Največji vpis gre pričakovati na nogometni krožek, saj je v Braziliji prav ta šport najbolj priljubljen, šolarji pa bodo lahko trenirali tudi druge športe, kot so judo, košarka, odbojka, plavanje ...

Mesto Sao Paulo je nogometašu s polnim imenom Neymar da Silva Santos Júnior zemljišče dalo v najem za 30 let z možnostjo podaljšanja za še 30 let.

Odprtja se je udeležil tudi nogometaš, ki je del otroštva preživel prav v omenjeni soseski. Zbranim medijem, za dogodek se je akreditiralo več kot 100 novinarjev, je povedal, da je zelo vesel, da lahko pomaga otrokom: "To področje je v primerjavi z ostalimi revno. Nekoč sem živel tukaj, le dve ulici stran. Moje velike sanje so bile, da postanem profesionalni nogometaš, in da bi prišel do tega, sem se moral vsak dan z avtobusom na trening voziti dve uri." Dodal je, da so se mu z odprtjem centra uresničile še ene sanje.

Podpredsednik zavoda je nogometašev oče, ki je povedal je, da je projekt njegovega sina drzen, kakršen je tudi on sam: "Sanjali smo o tem, da bi ustvarili nekaj takega, da bi pomagali drugim v skupnosti. To je naše božično darilo vsem njim. Živeli smo tu blizu, vemo kakšne težave smo imeli, da bi našim otrokom omogočili boljše in kakovostnejše življenje."

Neymaryjeva šola bo začela obratovati januarja, tega pa se veselijo vsi prebivalci v soseski, saj bodo tudi za njih organizirane različne dejavnosti in tečaji. Neymar bo tako posredno pomagal več kot 10.000 ljudem.