Potnike na londonski podzemni železnici bo zdaj pričakal drugačen pozdrav. Foto: Reuters
Potnike na londonski podzemni železnici bo zdaj pričakal drugačen pozdrav. Foto: Reuters

S tem želijo pri londonskem potniškem prometu (Transport for London) potnikom zagotoviti, da bi se počutili bolj "dobrodošle", je poročal britanski BBC. Pobudo je že pozdravila skupnost LGBT Stonewall, pridružil pa se jim je tudi londonski župan Sadiq Khan.

"Preučili smo diskurz, ki ga uporabljajo pri nagovorih drugje, in z novim pozdravom želimo nagovoriti vse – s tem pa se odraža velika raznolikost, ki je značilna za London," je dejal vodja za potrošniško strategijo pri Transport for London Mark Evers. Dodal je, da je bil naklonjen bolj "nevtralnemu izražanju".

"Zavedam se, da se nekateri potniki ne bodo počutili udobno zaradi načina, kako najavljamo določene postaje," je še dodal Khan. Tako bodo nekateri uslužbenci še vedno uporabljali besedno zvezo "dame in gospodje". "Če se bo to dogajalo prepogosto, bomo izdali opozorila," je še dejal Khan.

Iz skupnosti Stonewall so ob tem sporočili, da je jezik zelo pomemben za skupnost LGBT. "To je način, s katerim lahko zagotovimo, da se vsi počutijo vključene v družbo," so še sporočili.