Jutro po poročni noči ima za pare poseben pomen. Foto: <a href=freedigitalphotos.net">
Jutro po poročni noči ima za pare poseben pomen. Foto: freedigitalphotos.net
Michelle Jonne zanima modni vidik fotografije jutra 'po tem'. Foto: Facebook

Fotografi, kot sta Melissa Squires in Michelle Jonné, so zaznali povpraševanje po t. i. fotografijah "jutro po poroki", na katerih je ovekovečeno prvo jutro para - kot mož in žena. Mnogo mladoporočencev bi jutro po poročni noči najverjetneje imelo za preveč zaseben trenutek in za čas, ko pravzaprav okrevaš po napornem večeru, a vse več parov odpira vrata spalnice fotografom.

Michelle Jonné iz fotografske agencije Femme Fatale, ki ima sedež v New Jerseyju, računa okoli 650 dolarjev (520 evrov, kar je glede na astronomske cene poročne fotografije še malo) za svoje storitve in je v svoj objektiv ujela pravkar poročene pare v najrazličnejših stopnjah slečenosti, pod prho in celo v postelji, obdani z razmetanimi rjuhami. "Kdo pravi, da pari ne morejo imeti glamuroznih slik sebe. Te niso rezervirane le za zvezdnike," je povedala Jonnéjeva za New York Daily News.

"Ljubka spokojnost"
Melissa Squires, ki stoji za družbo A Girl in Love iz Detroita prav tako fotografira poročne albume "jutro po tem". A Squiresova si želi ujeti srečo mladoporočencev, ne prizorov divjega seksa. "Občutek, ki ga želim ujeti, je bližina," je povedala za Daily News. "Tista ljubka spokojnost in sreča, ki jo občutiš, ko se zaveš, da sta zdaj zares mož in žena."

Pristop Jonnéjeve je popolnoma drugačen in precej bolj modno usmerjen. Pri eni stranki Inni Shamis je snemanje navdahnila kampanja modne hiše Emporio Armani, v kateri sta zaigrala David in Victoria Beckham. "Obožujem modno fotografijo, zato skušam to z modo in fotoreporterstvom vnesti v fotografiranje parov," je razložila.

Kot v Titaniku
38-letna Shamisova meni, da je zasnova fotografije jutra po poroki navdahnjen. S soprogom sta Jonnéjevi pozirala celo pod prho in poustvarila tisti sloviti prizor iz Titanika z roko na zarošenem steklu. (slike si lahko ogledate na uradni strani fotografinje) "Ko se poročiš, si v najboljši formi v svojem življenju in zakaj ne bi imel teh spominov," je razložila za Daily News. In vse skupaj se je Shamisovi zdelo prav zabavno, s fotografinjo pa so po njenih besedah ustvarili "fantastično vzdušje".

Mladoporočenca sta bila s končnim izdelkom tako zadovoljna, da sta fotografije objavila na Facebooku in pravita, da jih bosta nekoč - ko bodo dovolj stari - celo pokazala svojim otrokom. "Ne bi jim pokazala pri 10 letih, ampak, ko bodo starejši in jih bodo lahko razumeli" pravi Shamisova. "Gre za njihova starša v umetniški podobi, ne gre za pornografijo."