Oslica v eni laktaciji namreč lahko da le do 35 litrov mleka, pa še to le v času, ko še doji svoje mladiče. Foto: Reuters
Oslica v eni laktaciji namreč lahko da le do 35 litrov mleka, pa še to le v času, ko še doji svoje mladiče. Foto: Reuters
Egipčanska kraljica Kleopatra naj bi lepoto vzdrževala s kopanjem v osličjem mleku. Foto: Reuters

Številka ena moškega tenisa (in velik domoljub) je po poročanju ABC News kupil letno proizvodnjo sira pule od edinega proizvajalca na svetu, osličje farme v naravnem rezervatu Zasavica 80 kilometrov zahodno od Beograda.
Đoković namerava uporabiti bel, drobljiv sir, ki je nedavno podrl rekord najdražjega sira na svetu, v verigi restavracij, ki jih odpira.
Na farmi v Zasavici izdelujejo še osličje milo in ustekleničeno osličje mleko, ki naj bi vsebovalo kar 60-krat več vitamina C od kravjega mleka, pa tudi sicer naj bi bilo nadvse zdravo. Osličje mleko naj bi bilo celo lepotna skrivnost Kleopatre, ki naj bi se v njem redno kopala.

25 litrov za en kilogram
Pule je tako drag zato, ker je za kilogram tega sira potrebnih kar 25 litrov osličjega mleka (liter osličjega mleka pa stane v Srbiji 40 evrov). Upravitelj farme Slobodan Simić je za Telegraph povedal, da je zadovoljen, da posluje z Đokovićem, verjetno največjo svetovno srbsko zvezdo.

Tudi to, da je Novak pokupil njegovo celotno zalogo, ga ne moti: "Da en sam kupec pokupi vse, mi bo prihranilo veliko časa in energije ukvarjanja z najrazličnejšimi restavracijami in trgovci. (Novakova) poteza kaže tudi na veliko zaupanje v to, kar delamo tu."
Pri Đokovićih je gostinstvo sicer družinski posel - njegov oče je imel več let na Kopaoniku picerijo.