Zanimivosti
Že med zimskimi olimpijskimi igrami, ki so bile pred štirimi leti v Sočiju, je policija uvedla strožje kazni za spolne delavce in delavke, nekatere so celo za celotno trajanje iger spravili za zapahe. Foto: Reuters
Le tiste delavke z vplivnimi meceni oziroma "zaščito", ki del svojih zaslužkov kot varščino dajejo policiji in uradnikom, bodo lahko po besedah Maslove med svetovnim prvenstvom v Rusiji delale kot po navadi. Foto: Reuters
Ruska policija je prostitutkam odsvetovala prihod na prizorišča bližajočega se svetovnega prvenstva v nogometu. Foto: Reuters
Če svetovno prvenstvo za spolne delavce, ki delujejo sami in nimajo zaščitnikov, ne bo pomenilo priložnosti, pa si lep zaslužek obetajo v zakonitih nočnih lokalih s striptizetami in v na novo odprtem hotelu z lutkami za seks. Foto: Reuters

Dodaj v

Opozorila pred svetovnim prvenstvom: prostitutke nezaželene

Ruska policija poostruje nadzor
12. junij 2018 ob 11:12
Sankt Peterburg - MMC RTV SLO, STA

Ruska policija je prostitutkam odsvetovala prihod na prizorišča prihajajočega svetovnega prvenstva v nogometu. Zaradi poostrenega nadzora bo za večino ilegalnih spolnih delavk in spolnih delavcev skoraj nemogoče delati med svetovnim prvenstvom.

"Večina ilegalnih ali pollegalnih javnih hiš bo med prvenstvom zaprtih zaradi policijskih ukrepov, tiste, ki bodo še naprej delovale, bodo to počele na lastno odgovornost," je dejala direktorica združenja Srebrna vrtnica iz Sankt Peterburga Irina Maslova za francosko tiskovno agencijo AFP.

Le tiste delavke z vplivnimi meceni oziroma "zaščito", ki del svojih zaslužkov kot varščino dajejo policiji in uradnikom, bodo lahko po besedah Maslove, ki pod svojim okriljem združuje člane in članice iz 40 mest po Rusiji, med svetovnim prvenstvom v Rusiji delale kot po navadi.

Ena izmed delavk v tako imenovanem salonu v Sankt Peterburgu je za AFP dejala, da so v zadnjem času zaprli svoja vrata številni lokali, potem ko se njihovi lastniki z oblastmi niso dogovorili za obratovanje. "Državni organi in vsi tisti, ki so povezani z državnimi organi, bodo med svetovnim prvenstvom strožji proti vsem nezaželenim elementom in domnevnim kršilcem zakona, saj se želi Rusija pred svetom prikazati v lepi luči," je še dejala Maslova.

Že med zimskimi olimpijskimi igrami, ki so bile pred štirimi leti v Sočiju, je policija uvedla strožje kazni za spolne delavce in delavke, nekatere so celo za celotno trajanje iger spravili za zapahe, je pojasnila neimenovana aktivistka, ki je bila tudi sama spolna delavka, ko so jo leta 2003 med praznovanjem 300. obletnice Sankt Peterburga med policijsko racijo priprli za 48 ur.

Nekatere njene kolegice takrat policija ni prijela, jih je pa zbrala na enem mestu ter s policijskimi vozili odpeljala in odložila 60 kilometrov stran iz mesta. Prav ta dogodek je vodil k oblikovanju organizacije Srebrna vrtnica za uveljavljanje pravic in zaščito spolnih delavcev.

Nove priložnosti za zaslužek
Če svetovno prvenstvo za spolne delavce, ki delujejo sami in nimajo zaščitnikov, ne bo predstavljalo priložnosti, pa si po podatkih AFP lep zaslužek obetajo v zakonitih nočnih lokalih s striptizetami ter v na novo odprtem hotelu z lutkami za seks. "Pričakujemo naval gostov, vsaj dva- do trikrat več kot običajno," se dobrega posla in polnega lokala nadeja Lucky Lee, lastnik moskovskega kluba Golden Girls.

"Trenutno našemu kabaretu ne gre najbolje glede na mednarodne sankcije in krizo. Pred sankcijami so se plače za plesalke gibale v zneskih od 5.000 do 10.000 dolarjev mesečno, zdaj pa od 2.000 do 5.000, kar je res občuten padec," se je pritoževal gospod Lee.

Dekleta, ki delajo v lokalu, so že končale priprave na pričakovan povečan obisk med svetovnim prvenstvom: "Najprej smo se učile lekcije iz angleščine, torej kako začeti pogovor o različnih temah, kot je rezervacija hotelske sobe, ter kako se pogovarjati z gosti. Lepo bi bilo, če bi imele več dela med prvenstvom, saj zdaj prav vsi občutimo krizo," je dejala Melanie, 29-letna plesalka, ki v klubu dela že šesto leto.

Zaslužka od seksa željnih nogometnih navijačev se nadeja tudi Dmitrij Aleksandrov, podjetnik, ki je v Rusiji prevzel franšizo španskih hotelov z lutkami za seks Lumidolls. Gre za povsem zakonite javne hiše, kjer stranka za enourni najem sobe s silikonsko seks lutko plača 5.000 rubljev oziroma 67 evrov.

"Večina navijačev bo v Rusiji brez svojih boljših polovic. Seksa z realističnimi lutkami pa dejansko ni mogoče opredeliti kot klasičen skok čez plot," je za AFP dejal podjetnik. Stranka si bo lahko zaželela sprostitve tudi z lutko, oblečeno v majico domače reprezentance.

K. K.
Prijavi napako
Komentarji
fantasycamp
# 12.06.2018 ob 11:49
nemogoče ustaviti, samo legalizirati in pobrati davek!
stanefiga
# 12.06.2018 ob 11:45
rajši mam njih kot nogomet
fantasycamp
# 12.06.2018 ob 12:53
Glede na to, da še nikoli v resnici nismo poskusili zaustaviti prostitucije,

Dolgo časa smo jo hoteli vendar bodo vedno tipi ki pač ne morejo dobiti zelo seks ženske, tipi ki so prezaposleni in nočejo obveznosti in veliko moških ki pač radi seksajo in hočejo probati veliko žensk.

To se tisočletja ni spremenilo in ženske ki so predmet poželenja bodo vedno izkoriščale seks za boljše službe,pot v boljši zakon in seveda ko so slabi časi da zaslužijo še kaj ko ni služb. samo poglej koliko študentk se prodaja v salomoncu za denar.

Ena najstarejših obrt ki jih je cerkev in razni sistemi preganjali tisočletja in jo ne morejo zatreti ker je del človeške potrebe !
fantasycamp
# 12.06.2018 ob 13:50
Furiosa

Prostitutke so ženske, noben jih ne sili iz bajte ven v to da to delajo vendar hočejo!

Tiste ki ne pač gredo normalne službe delat, to ne moreš ustaviti!

Prostitucija se dogaja na več načinov, obstaja tudi v službah in seveda v zakonih kjer mlade ženske iščejo bogate moške!
srn
# 12.06.2018 ob 15:32
Furiosa, s koliko prostitutkami si govorila, da tako vehementno pišeš v njihovem imenu?
Sorrento
# 12.06.2018 ob 11:59
Za nogometaše so prostitutke zelo zaželene!

Ne plačujejo jih zato, da "dobijo", ampak zato, da se jih potem lahko znebijo.
windstorm
# 12.06.2018 ob 16:05
Furiosa.si, dokler gre za prostovoljno transakcijo med dvema odraslima osebama, se nimaš pravice vtikovati. Ne ti, ne država!
Skippy
# 12.06.2018 ob 12:41
@Furiosa
ta tvoj model nikjer ne deluje v času mobitelov. Prostitutke so povsod.
windstorm
# 12.06.2018 ob 15:53
Nič od naštetega ni potreba, kvečjemu prese*avanje. Prostitucija obstaja zato ker moški želijo, da obstaja in ker imajo v družbi moč, da to uveljavijo. Vse ostalo je sprenevedanje.

Prostitucija obstaja, ker ženske vedo, da lahko v zameno za seks dobijo resurse. To je glavni in edini razlog. Ko so kapucinke v enem eksperimentu naučili koncepta denarja se je med njimi takoj pojavila prostitucija. Tudi pri drugih vrstah obstaja, npr. med pingvini in šimpanzi. Ta vaša ideja, da je prostitucija nek evil plot moških je iz trte zvita.
lojze47
# 12.06.2018 ob 12:24
Vsi normalni odrasli ljudje moramo za življenje in dobro počutje zadovoljevati štiri osnovne naravne potrebe: potrebo po tekočini, hrani, spanju in seksu. Kdor trdi, da lahko živi brez kakšne od teh potreb, ni normalen.
josh k.
# 12.06.2018 ob 12:46
Sploh ne vem zakaj se objavlja take novice, ker vse skupaj na koncu izpade kot reklama. V bistvu sporočijo strankam in uslugodajalkam/cem, da se morajo malo bolj diskretno zmenit.
SamoRes
# 12.06.2018 ob 11:56
Hotel z lutkami za seks. Kaj je to z moškimi?
Zlobni genij
# 12.06.2018 ob 11:52
Strogi ukrepi gor ali dol, še zmeraj bodo imeli, oz. imele veliko prometa. ;)
generacija56
# 12.06.2018 ob 13:41
Škoda!

Iz mojih izkušenj bi Slovenec dobil storitev zastonj, ker bi zaračunale angležu dvojno....
Zdaj pa ne gem....
Tenochtitlan
# 12.06.2018 ob 12:50
Policija jim odsvetuje približanje stadionom, ker bo poostren nadzor - svašta.
delfino_
# 12.06.2018 ob 12:49
Mogoče bodo pa bodo bolj zaželene v Katarju. Me zanima kaj boste takrat pisali...
windstorm
# 12.06.2018 ob 12:25
Rusi res nikoli niso bili prvaki laissez-faire prostega trga.
Furiosa
# 12.06.2018 ob 19:03
@srn

Furiosa, s koliko prostitutkami si govorila, da tako vehementno pišeš v njihovem imenu?

Z dovolj. Obstajajo tudi raziskave, ki so vseeno malce bolj verodostojne od izjav uporabnikov, ki si skušajo lajšati vest s prodajanjem iluzije o "happy hookers".

@windstorm

Prostitucija obstaja, ker ženske vedo, da lahko v zameno za seks dobijo resurse. To je glavni in edini razlog.

Ne, prostitucija obstaja zato, ker v sistemu, ki so ga ustvarili in obvladujejo moški, določeni skupini žensk ne preostane drugega, kot da do resursov pridejo s prodajo spolnih uslug. Nobena deklica ne sanja o tem, da bo prostitutka, ko bo velika, in ogromna večina žensk, ki so v prostituciji, želijo ven. Da ne govorimo o tem, da v prostituciji izjemoma pristanejo ženske iz urejenih, dobro stoječih družin, medtem ko je večina takšnih, ki imajo za sabo spolno zlorabo, uporabo drog ali kakšno drugo odvisnost...

Ta vaša ideja, da je prostitucija nek evil plot moških je iz trte zvita.


Zakaj torej v matriarhalnih družbah ne poznajo prostitucije?

Furiosa.si, dokler gre za prostovoljno transakcijo med dvema odraslima osebama, se nimaš pravice vtikovati. Ne ti, ne država!

Jaz lahko izražam mnenje, torej se "vtikam" v katerokoli stvar želim, to svobodo mi daje ustava. Tudi država se lahko vtika v prostovoljne transakcije med odraslimi, če so nezakonite. Primer: tudi transakcija med odraslim preprodajalcem in uživalcem droge je prostovoljna, pa vendar lahko policija poseže vanjo.
Furiosa
# 12.06.2018 ob 12:50
@skippy

Obstajajo družbe, kjer prostitucije niso poznali, torej ne govorit, da je neizbežna spremljevalka človekovega življenja, ker ni. Vprašanje je zgolj to ali jo želimo zminimalizirati/ukiniti, ali ne.
Robiland
# 12.06.2018 ob 12:03
o kaksni krizi v Rusiji govorite??
Furiosa
# 12.06.2018 ob 13:14
To se tisočletja ni spremenilo in ženske ki so predmet poželenja bodo vedno izkoriščale seks za boljše službe,pot v boljši zakon in seveda ko so slabi časi da zaslužijo še kaj ko ni služb. samo poglej koliko študentk se prodaja v salomoncu za denar.

Ena najstarejših obrt ki jih je cerkev in razni sistemi preganjali tisočletja in jo ne morejo zatreti ker je del človeške potrebe !


Zgolj 10% žensk se prostituira povsem prostovoljno, ostale so v to tako ali drugače prisiljene, uporabniki pa zlorabljajo njihovo stisko, zato seveda ne gre za nikakršno "najstarejšo obrt" ampak za najstarejšo zlorabo, ki je bila od nekdaj povezana z revščino in bedo in seveda šovinizmom, ki tretira ženske kot kose mesa, v matriarhatu takšne "obrti" ne poznajo.
Furiosa
# 12.06.2018 ob 14:43
Prostitutke so ženske, noben jih ne sili iz bajte ven v to da to delajo vendar hočejo!
Tiste ki ne pač gredo normalne službe delat, to ne moreš ustaviti!
Prostitucija se dogaja na več načinov, obstaja tudi v službah in seveda v zakonih kjer mlade ženske iščejo bogate moške!


Prenehaj s sprenevedanjem in prelaganjem odgovornosti za obstoj prostitucije na ženske, ker sem ti dokazala, da gre za izrazito patriarhalni koncept, kjer so ženske tretirane kot meso s katerim se trguje. Zakaj je večina prostitutk v Evropi tujk? Zato ker se domačinkam večinoma ni treba ukvarjati s tem umazanim poslom ker imajo boljše opcije. Zakaj so jih zvodniki pripeljali sem? Zaradi MOŠKEGA povpraševanja. In prenehaj tudi s svojim natolcevanjem, da so vse ženske v resnici prostitutke. Prostitucija obstaja zgolj in izključno zato ker še vedno živimo v andro-centrični družbi, ker so se moški tako, povsem zavestno, odločili.
Furiosa
# 12.06.2018 ob 13:03
Dolgo časa smo jo hoteli vendar bodo vedno tipi ki pač ne morejo dobiti zelo seks ženske, tipi ki so prezaposleni in nočejo obveznosti in veliko moških ki pač radi seksajo in hočejo probati veliko žensk.

Nič od naštetega ni potreba, kvečjemu prese*avanje. Prostitucija obstaja zato ker moški želijo, da obstaja in ker imajo v družbi moč, da to uveljavijo. Vse ostalo je sprenevedanje.
Furiosa
# 12.06.2018 ob 12:09
nemogoče ustaviti, samo legalizirati in pobrati davek!

Glede na to, da še nikoli v resnici nismo poiskusili zaustaviti prostitucije, tega pač ni mogoče trditi. Za polnjenje državne blagajne pa predlagam visoke kazni za uporabnike, če se res ne morejo upreti, bo cvenka kot solate, prostitutkam pa procent od vsakega klienta, ki ga uspejo zvabiti na limanice.
Kazalo