Zanimivosti
(5)
Sprva bo tvital v osmih jezikih - angleškem, španskem, italijanskem, portugalskem, nemškem, poljskem, arabskem in francoskem -, pozneje pa nameravajo v Vatikanu nabor jezikov še razširiti. Foto: Twitter

Dodaj v

Papež Benedikt XVI., težko pričakovani "tviteraš" #blizuljudem

Še nobenega tvita, že več kot 180.000 sledilcev
3. december 2012 ob 19:47,
zadnji poseg: 3. december 2012 ob 19:49
Vatikan - MMC RTV SLO, STA

Papež Benedikt XVI. bo 12. decembra začel redno pošiljati sporočila prek spletnega družbenega omrežja Twitter. Najdete ga pod imenom Pontifex.

Kot so sporočili na novinarski konferenci v Vatikanu, bo sveti oče sporočila sprva pošiljal v osmih jezikih, med drugim pa bo tudi odgovarjal na vprašanja uporabnikov o veri, poročajo tuje tiskovne agencije.

Novi mediji kanal za oznanjanje resnice
Prek Twitterja bo Benedikt XVI. javnost obveščal o najpomembnejšem dogajanju v Vatikanu ter objavljal povezave do svojih govorov in pozive k miru. Prva sporočila bodo odgovori na najpogostejša vprašanja o veri, ki jih papežu zastavljajo verniki. Papež sporočil sicer ne bo pisal sam, bo pa osebno odobril vsako objavo na svojem profilu.

Kot je Sveti sedež zapisal v današnjem sporočilu za javnost, je papež prepričan, da mora biti Cerkev prisotna tudi na spletu in da nove medije prepoznava kot priložnost za oznanjanje resnice. Cerkev tako tudi dokazuje, da želi biti blizu ljudem.

Papež tvitnil že lani
Papež je sicer prvo sporočilo po Twitterju poslal junija lani, ko je prek profila Radia Vatikan oznanil zagon novega novičarskega portala Katoliške cerkve ter v angleščini dodal: "Hvaljen bodi, Jezus Kristus! Z molitvijo in blagoslovom, Benedikt XVI."

Katoliška cerkev sicer vse bolj širi svojo prisotnost na spletu. Tako je med drugim prisotna na spletnem portalu YouTube s svojim kanalom, na katerega je naročenih okoli 36.000 uporabnikov.

A. K.
Prijavi napako
Komentarji
fil94
# 03.12.2012 ob 20:14
jap, res, internet je nevarna stvar. keep away from children :D
martin112
# 03.12.2012 ob 22:53
Kul. Sicer bo za Twitter skrbel predstavnik in ne Papež sam, ampak vseeno.
aeternitas
# 03.12.2012 ob 20:15
model
Applecore
# 03.12.2012 ob 20:35
Legenda. Ne bi si mislil, da bo šla celo Cerkev v korak s časom :D
espero
# 04.12.2012 ob 00:19
Najbistrejša glava med papeži. ! Komaj čakam na njegovo zadnjo knjigo da jo preberem. Ima dva obraza reformatorski in tisti konzervativen. Superlativi na eni strani in nerazumevanje na drugi, kajti večkrat si je prav nasproten.
Kazalo