Fanta sta si mizo okrasila tudi z rožo narejeno iz slamic. Foto: Twitter
Fanta sta si mizo okrasila tudi z rožo narejeno iz slamic. Foto: Twitter
Fantje so se predvsem zabavali. Foto: Twitter

15-letni Britanci William Peachey, Cameron Ford in Adam Welland so od doma prinesli bel prt, čajne svečke, vilice, nože in kozarce za vino ter se lepo urejeni odpravili v londonski McDonald's.

Po njihovih besedah so želeli restavraciji s hitro prehrano dodati nekaj sloga in si privoščiti lepo večerjo. Dogodek so seveda dokumentirali in sproti objavljali fotografije na socialnih omrežjih, vendar pa njihovo veselje ni trajalo dolgo. Zaposleni v restavraciji jim je dejali, da morajo takoj zapustiti McDonald's ali pa jim bodo za vedno prepovedali vstop v to restavracijo. Razlog za to naj bi bil predvsem vnos pribora v restavracijo.

Fantje so dogodek takoj komentirali: "Ravnokar so nam prepovedali vstop v McDonald's, ker smo počeli to. #vrednoje," in objavili fotografijo, na kateri je bilo mogoče videti lepo pripravljeno mizo ter dva najstnika v oblekah, ki sta si hrano namesto na plastičnih pladnjih postregla na pravih krožnikih.

McDonald'sov predstavnik za odnose z javnostmi je zadevo za medije že komentiral in dejal, da je nekdo od zaposlenih res zahteval, da fantje odidejo, vendar pa trdi, da je šlo le za nesporazum. Drugi delavci naj bi se fantom le smejali in na koncu so jim tudi dovolili, da v miru pojedo svojo večerjo. Prav tako se lahko mladeniči kadar koli vrnejo v restavracijo, saj jim vstopa niso prepovedali. Tudi William, Cameron in Adam so potrdili, da se je sicer večini gostom in zaposlenim njihova potegavščina zdela zabavna.

Fantje so s svojim podvigom postali prava spletna senzacija, o njih pa so poročali tudi številni britanski mediji. Na družbenih omrežjih so komentirali, da tolikšnega odziva niso pričakovali, jih pa veseli, da jih večina ljudi podpira.