KFC je izgubil tožbo, ampak se namerava pritožiti. Foto: EPA
KFC je izgubil tožbo, ampak se namerava pritožiti. Foto: EPA

Sodišče je odločilo, da mora KFC družini izplačati osem milijonov ameriških dolarjev, to je nekaj več kot šest milijonov evrov, poroča spletna stran ABC News.

Cela zgodba se je začela leta 2005, ko si je takrat sedemletna Monika Samaan z družino razdelila piščančji zavitek, ki so ga kupili v sydneyjskem KFC-ju. Njeni starši in brat so imeli po obroku prebavne motnje z bruhanjem in drisko, ampak so popolnoma okrevali. Monika pa je mesece preživela v komi. Zdaj je na invalidskem vozičku in ne more govoriti. Razlog? Salmonela v piščančjem zavitku.

Družinski odvetnik George Vlahakis je pohvalil odločitev sodišča in poudaril, da je skrb za Moniko izčrpala družino, tako duševno kot finančno. "Monika je zdaj odrasla in jo je izredno težko že dvigniti in skrbeti za njene osnovne potrebe, hkrati pa še skrbeti za Monikine mlajše brate in sestre," je dejal Vlahakis za Sydney Morning Herald.

KFC se je glede primera že oglasil na svoji spletni strani in se namerava pritožiti. "Zares je tragični primer, toda zelo smo razočarani in presenečeni nad sodnikovo odločitvijo," je dejala Sally Glover z avstralske uprave KFC-ja in dodala: "Zelo nam je žal za Moniko in družino, toda naša dolžnost je, da branimo ugled KFC-ja kot ponudnika varne in kakovostne hrane."