Italijane so v finalu za najboljše nogometaše ugnali Brazilci. Foto: WSJ
Italijane so v finalu za najboljše nogometaše ugnali Brazilci. Foto: WSJ

Pri Wall Street Journalu so pod drobnogled vzeli vse sodelujoče države na prihajajočem SP-ju 2014 v Braziliji in se poigrali s številkami, ki so povezane z nogometom, pa tudi s tistimi, ki niso. Tako so vse države popeljali iz skupinskega dela do finala in razglasili zmagovalko v posameznih kategorijah.

V boju za naslov za najvišjo izbrano vrsto sta se v finalu udarili Nemčija in Belgija, prva je v polfinalu premagala Grčijo, druga pa Italijo. Zmago je nazadnje odnesla Belgija, saj je povprečna višina v njihovi reprezentanci 185 cm. V primerjavi z njimi pa so tekmo za najnižje s 176 centimetri dobili nogometaši Čila, ki so v finalu ugnali Mehičane.

Zmagovalci tekem za največ McDonaldsov, Starbucksov in letališč na prebivalca so seveda Američani, prav tako jim je pripadel naziv najdebelejših, naslov za najpočasneje rastoče prebivalstvo pa so Nemcem odnesli Italijani.

Kadilski finale Grčija proti Rusiji
Neslavno zmago za najvišje število umorov v državi je odnesel Honduras, na drugem polu pa je Japonska, ki je v tem pogledu najvarnejša. Za naslov zmagovalca z največ spletnimi uporabniki sta se udarili Nizozemska in Švica, zmagala je prva, največ tviterašev pa je med Mehičani, ki so premagali Brazilce.

V boju za največje pivce sta se udarila polfinalna para Hrvaška in Portugalska ter Avstralija in Rusija, v finalu pa so Portugalce seveda potolkli Rusi, ki spijejo 15 litrov alkohola na prebivalca na leto. Ti pa so izgubili proti Grkom v boju za prvaka med največjimi kadilci.

Naslov za največ žensk v parlamentu je osvojila Kostarika, naši sosedje Hrvati so Špance premagali na tekmi za največ turistov na prebivalca, zmage za najcenejši bencin so se razveselili Alžirci, največjega števila neporočenih žensk pa Brazilci.