Švedskemu nogometnemu zvezdniku Ibri bo posvečena serija petih poštnih znamk. Foto: EPA
Švedskemu nogometnemu zvezdniku Ibri bo posvečena serija petih poštnih znamk. Foto: EPA

Pisma in razglednice bodo Švedi z "Ibrinimi" podobami sicer lahko opremili šele čez nekaj mesecev, saj bodo serijo petih poštnih znamk uradno izdali 27. marca 2014.

Igralca kluba Paris Saint Germain (PSG) in kapetana domače reprezentance na Švedskem že dolgo obravnavajo s takim spoštovanjem in naklonjenostjo, kot da bi bil član kraljeve družine.

Ibra med najboljšimi
Prav te dni je Fifa sporočila imena desetih nogometašev, ki kandidirajo za nagrado Ferenca Puskasa za najlepši gol leta,. V izbor se je uvrstil tudi zadetek "Ibrakadabre" na tekmi z Anglijo, ko je s 30 metrov - z zanj značilnim kungfujevskim udarcem - izvedel "škarjice", pri čemer je bil s hrbtom obrnjen proti golu. Ta gol se na družbenih omrežjih omenja tudi kot favorit pri glasovanju.

Ibrahimović se je rodil v Malmöju. Njegov oče je Bošnjak, mati Hrvatica, sam pa ima dva otroka. Žogo je začel brcati pri šestih letih, v svoji profesionalni karieri, ki so jo zaznamovali tudi številni izpadi in izgredi s soigralci in trenerji, pa je zaigral tudi za Ajax, Juventus, Inter, Barcelono in Milan, preden je lani podpisal pogodbo s PSG-jem.

Gol leta v režiji Zlatana Ibrahimovića
Gol leta v režiji Zlatana Ibrahimovića