Študij na temo ljubezenskega življenja in spoznavanja pravega partnerja je cel kup. Foto: <a href=freedigitalphotos.net">
Študij na temo ljubezenskega življenja in spoznavanja pravega partnerja je cel kup. Foto: freedigitalphotos.net

A to še ni vse. "Pot" do pravega ljubezenskega razmerja, ki bo trajalo in trajalo, vodi tudi prek štirih povsem neuspelih zmenkov, izmed katerih je eden tak, na katerega vaš "objekt poželenja" niti prišel ni, treh razmerij, ki trajajo manj kot eno leto, in dveh nekoliko daljših razmerij, enega poskusa bivanja pod isto streho, enega razmerja na daljavo in enega vašega skoka čez plot. Številke se sicer nekoliko razlikujejo glede na spol, a zgornja statistika je povprečje, ki velja za oba spola, piše Telegraph.

Te številke, ki jih moramo seveda vzeti bolj kot ne kot zanimivost, so plod dognanj britanskih raziskovalcev, ki so s tem pospremili izid mednarodno priznane knjige The Rosie Project, ki govori o iskanju popolne žene za nekega moškega.

Številke, številke
Povprečna ženska bi morala, sodeč po študiji, poljubiti 15 moških in imeti dvakrat strto srce, preden bo v njeno življenje prišel "tisti pravi" oziroma ga bo prepoznala kot takšnega. Enako je pri moških, le da bo povprečen "samec" dvakrat na zmenku zaman čakal svojo morebitno drago, v primerjavi z žensko pa se bo tudi večkrat za eno noč spustil med rjuhe - šestkrat v primerjavi s štirimi afericami ženske.

"S temi številkami smo želeli opozoriti, da je pot do tega, da najdemo partnerja za vse življenje, lahko zelo dolga in polna preprek, kar je verjetno občutil marsikdo izmed nas. Po vseh obupnih zmenkih, ki bi jih najraje pozabili, izgubljanju energije z ljudmi, s katerimi se ne ujemamo, in neprijetnem zbujanju po enonočni avanturi številni izgubijo upanje v to, da bodo našli pravega človeka zase. A hkrati se isti vzorec ljubezenskega življenja nikoli ne ponovi dvakrat," je dejal avtor omenjene knjige Graeme Simsion.