Prebivalci Tokia s petimi urami in 44 minutami spijo najmanj časa, najdlje - le nekaj manj kot sedem ur - pa so v postelji v Melbournu. Foto: <a href=freedigitalphotos.net">
Prebivalci Tokia s petimi urami in 44 minutami spijo najmanj časa, najdlje - le nekaj manj kot sedem ur - pa so v postelji v Melbournu. Foto: freedigitalphotos.net

Glede na izsledke raziskave, ki je zajela nosilce posebnih elektronskih zapestnic, gredo Newyorčani v posteljo v povprečju ob 23. uri oziroma najbolj zgodaj v primerjavi z drugimi ameriškimi velemesti. Tudi ko so jih primerjali s prebivalci drugih svetovnih metropol, so se Newyorčani izkazali za pravo nasprotje nočnih ptic.

So pa Newyorčani jutranje ptice. Bolj zgodaj vstanejo le prebivalci Brisbana v Avstraliji, kjer se zjutraj iz postelj skobacajo v povprečju že ob 6.29, a v posteljo gredo v povprečju že ob 22.57.

Moskovčani največji zaspanci
Na drugem koncu lestvice so največji zaspanci Moskovčani, ki vstanejo šele ob 8.08. Je pa res, da ti najdlje zdržijo pokonci in gredo v posteljo ob 0.46.

Prebivalci Tokia s petimi urami in 44 minutami spijo najmanj časa, najdlje - le nekaj manj kot sedem ur - pa so v postelji v Melbournu.

Spalne navade so ugotavljale elektronske napravice na zapestjih uporabnikov, ki so poleg tega štele še število prehojenih korakov. Z 8.876 na dan jih največ prehodijo Stockholmčani, najmanj pa prebivalci Sao Paula - 6.254.

Rezultati raziskave so dokaj reprezentativni, saj so jih zbrali od več deset tisoč uporabnikov zapestnic. A po drugi strani so jih nosili predvsem mlajši in športni ljudje, raziskavo povzema nemška tiskovna agencija dpa.