Mario Nelly Murillo in njenega leto dni starega sinčka so rešili s helikopterjem ter ju prepeljali v bolnišnico. Foto: AP
Mario Nelly Murillo in njenega leto dni starega sinčka so rešili s helikopterjem ter ju prepeljali v bolnišnico. Foto: AP

Mati in otrok sta bila v soboto z dvomotornim letalom kot edina potnika na poti iz Nuquija v Quibdoja, ko je letalo strmoglavilo v departmaju Choco. Pilot je v nesreči umrl, reševalci so našli razbitine, o ženski in dojenčku pa ni bilo ne duha ne sluha.

18-letnica je po poročanju lokalnih medijev povedala, da se je zaradi strahu pred eksplozijo oddaljila od razbitin, nato pa se je v deževnem gozdu izgubila, njen prenosni telefon pa ni imel signala. Da ne bi umrla od žeje, je pila roso z velikih listov, je povedala. Med prebijanjem skozi džunglo je nazadnje naletela na reko, sledila njenemu toku in dosegla vas domorodcev.

Kot so sporočile kolumbijske letalske sile, so Mario Nelly Murillo in njenega leto dni starega sinčka rešili s helikopterjem ter ju prepeljali v bolnišnico. Mati je sicer utrpela lažje opekline, otrok pa je nepoškodovan. "Skoraj smo že izgubili upanje, a na koncu smo dosegli ta čudež," je bil zadovoljen predstavnik kolumbijskega letalstva.