Slavne katakombe letno obišče okoli pol milijona turistov, vendar v njih ni prenočil še nihče. Foto: Guliver/Getty Images
Slavne katakombe letno obišče okoli pol milijona turistov, vendar v njih ni prenočil še nihče. Foto: Guliver/Getty Images
katakombe
Skrivnostni pariški hodniki so postali zadnje počivališče mnogih znanih imen francoske revolucije. Foto: Guliver/Getty Images

Bliža se noč čarovnic, ki jo želi čim bolje izkoristiti tudi spletna platforma Airbnb. Dvema uporabnikoma priljubljene strani za oddajo nepremičnin popotnikom bo Airbnb omogočil, da preživita najstrašnejšo noč v letu v pariških katakombah.

Katakombe, kjer so shranjene kosti več kot šestih milijonov Parižanov in Parižank, so nastale v nekdanjem kamnolomu pod francosko prestolnico. Za obiskovalce je od leta 2005 odprtih le nekaj kilometrov, vendar se skrivnostni labirinti raztezajo na površini več kot 300 kilometrov.

Stoj! Cesarstvo smrti se začenja tukaj
Kamnolom so za shranjevanje trupel začeli uporabljali v 18. stoletju, ko so zaradi pomanjkanja prostora na pokopališčih začeli kosti iz skupnih grobnic premeščati v skrite podzemne hodnike. Med bolj znanimi prebivalci katakomb lahko najdemo tudi velika imena francoske revolucije, med njimi tudi snovalca Maximiliena Robespierra.

Zmagovalca bo pred vstopom v podzemlje pozdravil napis "Stoj! Cesarstvo smrti se začenja tukaj", 20 metrov pod zemljo pa ju bo čakal skromno opremljen prostor za prenočitev. Pred večerjo v katakombah ju čaka voden ogled, v spanec pa ju bo z grozljivimi zgodbami zazibal pripovedovalec, poroča CNN.

Airbnb je za najem katakomb odštel 250.000 evrov, vse, ki želijo noč preživeti v cesarstvu smrti, pa vabijo, da se do 20. oktobra prijavijo na njihovi spletni strani.