Namesto 120 svatov so v odlični hrani uživali brezdomci. Foto: EPA
Namesto 120 svatov so v odlični hrani uživali brezdomci. Foto: EPA

27-letna Quinn Duane je skupaj s svojimi starši že organizirala vse za poročni obred, na katerem bi si morala s svojim srčnim izbrancem obljubiti večno zvestobo. Pet dni pred poroko pa je bodočemu ženinu srce padlo v hlače. Quinn je povedal, da ima pomisleke glede njune skupne prihodnosti in je zato razdrl zaroko.

Vsi poročni načrti, vredni 35.000 dolarjev, so zato padli v vodo, med drugim tudi že plačana pogostitev za 120 povabljenih gostov, za katero v hotelu niso želeli vrniti denarja, saj je bila odpovedana tik pred zdajci.

Hvaležni brezdomci
Nevestina družina pa je se nato odločila, da ne bodo pustili, da gre vse v nič, zato so v soboto namesto svatov na pogostitev povabili brezdomce. Ti so začeli prihajati drug za drugim in z velikimi očmi strmeli po mizah v prostorni banketni dvorani, ki so se šibile pod težo raznovrstnih dobrot - od predjedi, zrezkov in lososa do solat in sladic.

Po kraljevski pojedini so se ganjeno zahvaljevali radodarni družini, ki je svojo stisko obrnila v nekaj dobrega za druge. Nesojena nevesta se je sicer odločila za tolažbo najbližjih prijateljev in je ostala doma, saj se je želela izogniti medijski pozornosti, brezdomce pa je namesto nje toplo sprejela njena mati Kari.