V Slovenijo se vrača David Guetta. Foto: Žiga Intihar
V Slovenijo se vrača David Guetta. Foto: Žiga Intihar
David Guetta
Tokrat bodo Stožice ovite v rdečo barvo. Foto: Žiga Intihar

Če je bilo lansko gostovanje Davida Guette prelomno, kar se tiče novega prizorišča zabav, bo vnovičen prihod enega trenutno največjih svetovnih glasbenih zvezdnikov pravi scenski presežek. Poleg Guette prihajajo na Red (x-mas) party še Afrojack s svojim MC-jem, pevec Steve Edwards ("glas Boba Sinclara"), vroči Jaz von D in najbolj priljubljena didžeja med dolgonogimi angeli Victoria's Secrets, Sunery James & Ryan Marciano.

Organizatorja bosta namreč opravičila ime zabave, ki v svojem imenu napoveduje pohod rdeče: dvorana se bo, sodeč po prvih videnih scenografskih načrtih, dobesedno kopala v barvi, ki simbolizira strast, toplino in ljubezen.

Na dodatno razširjeni odrski konstrukciji bo kraljevala ogromna LED-stena, ki jo bosta do popolnosti izkoristila VJ Rasta on the Mouse in Guettov osebni mojster vizualizacij. Teater luči bodo dopolnjevali barvni laserji.

Scenografi bodo za potrebe rdeče dekoracije porabili več kot 3.000 kvadratnih metrov tekstilnih materialov. Areno bo razsvetlilo več kot 200 kosov inteligentnih luči in več barvnih laserjev. Vizualni učinki bodo vidni na več kot 500 kvadratnih metrih površin LED-zaslonov, ki bodo razporejeni po celotni areni. Za kakovosten zvok bo po areni nameščenih več kot 100 zvočnikov, celotna odrska, scenska in tehnična oprema pa bo pripeljana z desetimi tovornjaki.

Na dan dogodka bo v Areni Stožice za nepozabno vzdušje skrbelo več kot 500 oseb, ki bodo skrbele za varnost, gostinstvo, organizacijo in koordinacijo ter seveda tehnično dovršenost celotne postavitve in scenografije. Za red in varnost bo skrbelo več kot 200 varnostnikov, redarjev in informatorjev – ti bodo nosili posebne oznake, da bodo vidni obiskovalcem. Zaradi zahtevne odrske konstrukcije se bo celotno prizorišče postavljajo že dan pred dogodkom.