Se tudi vam kip zdi strašen? Foto: Facebook
Se tudi vam kip zdi strašen? Foto: Facebook

Prebivalci mesta Celoron, kjer stoji spominski park Lucille Ball, so na omrežju Facebook ustanovili skupino We Love Lucy! Get Rid of This Statue (Radi imamo Lucy! Znebite se tega kipa). Razlog ne tiči v tem, da njenega kipa ne bi hoteli v svojem mestu, pač pa je težava v videzu kipa – ta je namreč precej neposrečen.

Bronasti kip igralke v naravni velikosti je ustvaril Dave Poulin, ki pa zadeve ne želi komentirati. Je pa zato bolj zgovoren ustanovitelj omenjene Facebookove skupine, ki je za Yahoo! News povedal: "Mislim, da je videti kot pošast, to je moje mnenje. Ko ga zagledaš ponoči, je videti zastrašujoč." Cilj njegove skupine je, da kip odstranijo ali pa zberejo dovolj denarja za njegovo popravilo.

S serijo želela rešiti svoj zakon
Lucille Désirée Ball se je rodila 6. avgusta 1911 v Jamestownu, nad gledališčem jo je navdušil dedek in jo spodbujal, da je sodelovala v igrah v šoli. V tridesetih letih je odigrala več majhnih vlog, v štiridesetih pa je podpisala pogodbo s studiem MGM, a nikoli ni dosegla vidnega uspeha na velikih platnih.

Leta 1948 je Ballova dobila vlogo prismuknjene žene v radijski nanizanki My Favorite Husband, ki jo je predvajal CBS. Program je bil uspešen, zato jo je postaja prosila, ali bi lahko igrala v TV-nanizanki. Lucille se je strinjala, a je za svojega TV-moža zahtevala svojega resničnega moža, sicer tudi igralca Desija Arnaza, saj je tako poskušala rešiti tudi svoj zakon. 4. maja 1960 se je par vseeno ločil, a sta igralca ostala prijatelja. Po koncu I Love Lucy je Lucy nastopala v muzikalu Wildcat na Broadwayu in nekaj filmih. Bolj uspešna pa sta bila njena šova The Lucy Show in Here's Lucy.

Nanizanka I Love Lucy (Rad imam Lucy) velja za eno najpriljubljenejših televizijskih humorističnih serij vseh časov. V ZDA so jo prvič predvajali leta 1951, dobila je štiri emmyje in bila večkrat nominirana za različne nagrade. Leta 2002 so "Lucy" pri reviji TV Guide uvrstili na drugo mesto 50 najboljših TV-oddaj vseh časov, takoj za Seinfeldom.