Roparji se navadno freedigitalphotos.net">
Roparji se navadno "opremijo" vsaj z orožjem. Foto: freedigitalphotos.net

Danes 41-letni Jamie Neil in njegov 20-letni pomočnik Gareth Tilley sta se pod vplivom alkohola in zdravil na recept septembra lani odločila oropati bencinsko črpalko v St. Austellu v Cornwallu.

Tilley se je "zakamufliral" tako, da si je čez spodnjo polovico obraza namestil šal, Neil pa ni bil niti tako izviren - da ga ne bi prepoznali, si je na glavo poveznil prozorno plastično vrečko. Na sojenju, ki se je končalo pred dnevi, je policist Steve White, ki je preiskoval rop, pojasnil, da je bila krinka "najslabša, kar jih je videl v svoji karieri", poroča britanski časnik Telegraph.

Od blagajničarke je zahteval, naj mu izroči denar iz blagajne, svojo zahtevo pa podkrepil tako, da je vanjo uperil kar ... svoj mobilni telefon. Ki je začel zvoniti v najbolj neprimernem trenutku. 20-letna Kim Clowes je zato brez zadržkov sprožila alarm, Neil pa se je je nato lotil s pestmi, jo udaril v glavo in pobegnil z nekaj steklenicami žganih pijač.

A ker je nadzorna kamera skozi prozorno vrečko dobro ujela njegov obraz, njegovo zmagoslavje ni trajalo dolgo. Le dva dni pozneje ga je namreč (medtem ko je peljala domov svojo mamo) prepoznala policistka Lauren Holley in poklicala okrepitve. Neila so aretirali, kmalu pa izsledili še njegovega pomočnika Tilleyja, ki je krivdo takoj priznal.