Zakaj ne bi ščurka poimenovali po ljubljeni osebi, se sprašujejo v newyorškem živalskem vrtu. Foto: AP
Zakaj ne bi ščurka poimenovali po ljubljeni osebi, se sprašujejo v newyorškem živalskem vrtu. Foto: AP

Na pomoč je tistim, ki nimajo idej, priskočil newyorški živalski vrt, ki jim predlaga, naj s ščurkom svojim najbližjim izkažejo ljubezen.

"Na valentinovo svojim ljubljenim pokažite, koliko vam pomenijo. Obiščite naš živalski vrt in madagaskarskega sikajočega ščurka poimenujte po ljubezeni svojega življenja," so sporočili iz newyorškega živalskega vrta. Dodali so, da "brez imena ostaja na tisoče ščurkov, ki bi lahko nosili ime vaše ljubljene osebe".

Seveda pa poimenovanje ščurka ni zastonj, saj bi tudi živalski vrt na račun praznika ljubezni rad zaslužil nekaj dodatnega denarja: "Z vašo donacijo bomo pomagali tako ščurkom - tem pogosto nerazumljenim ljubezenskim žuželkam - kot tudi preostalim živalim v živalskem vrtu."

V zameno za deset dolarjev vam pošljejo digitalni certifikat o poimenovanju ščurka po vašem izbrancu, za dodatnih 15 dolarjev pa vam ga pošljejo tudi po pošti, poroča The Telegraph.

Pobuda mogoče ne bo naletela na veliko zanimanja med zaljubljenci, zagotovo pa se bo našel kdo, ki bo pripravljen odšteti nekaj dolarjev, da bo ščurka poimenoval po človeku, ki ga sovraži.