Alvalid bin Talal je razkril svoje plemenite načrte. Foto: EPA
Alvalid bin Talal je razkril svoje plemenite načrte. Foto: EPA

Princ je v izjavi za javnost dejal, da bo denar namenil za pomoč ljudem. S svojo gesto želi pomagati pri gradnji mostov in razvijati razumevanje do različnih kultur.

Z "naložbo" želi razvijati skupnosti, pomagati ženskam in otrokom ter zagotavljati pomoč za območja, ki so jih prizadele naravne katastrofe. Predvsem pa želi ustvariti bolj razumevajoč in strpen svet, je poročala spletna stran Al Džazira.

Donacijo bo izplačal v prihodnjih letih s pomočjo zastavljenega - dejal je, da ni omejitve, kdaj bo donacija porabljena. Alvalid je prav tako ustanovil skupino upnikov, ki jih bo zadolžil za upravljanje porabe njegovega denarja po smrti.

Princ se namerava pridružiti Billu Gatesu, Marku Zuckerbergu, Timu Cooku in Warrenu Buffettu, ki so prav tako napovedali, da nameravajo večino svojega bogastva podariti v dobrodelne namene. K temu bogataše poziva kampanja The Giving Pledge, ki jih spodbuja, da podarijo vsaj polovico svojega premoženja. Kampanjo sta pred petimi leti zagnala Buffett in Gates, doslej pa se je k uresničitvi obljube moralno zavezalo več kot 100 podpisnikov.