Če nekoga tako dolgo poznaš, lahko določene stvari preprosto začutiš, je prepričana vnukinja para. Foto: <a href=freedigitalphotos.net">
Če nekoga tako dolgo poznaš, lahko določene stvari preprosto začutiš, je prepričana vnukinja para. Foto: freedigitalphotos.net

Ameriški mediji te dni poročajo o ganljivi zgodbi ostarelega para iz Woodbridgea v New Jerseyju, ki sta bila par že od otroških let, pozneje sta se poročila in ustvarila družino, skratka skupaj sta preživela skoraj vse življenje. A vseeno je svojce njuna usklajenost, tudi ko je šlo za odhod iz tega sveta, pretresla.

95-letna Olympia DeNittis je namreč za vedno zaprla oči v nedeljo zjutraj v tamkajšnjem hospicu, a njeni otroci in vnuki tega njenemu eno leto starejšemu možu Michaelu niso želeli povedati takoj, saj so se zavedali, da so mu dnevi šteti - že dalj časa je namreč bolehal zaradi raka na črevesju. A čeprav je bil v trenutku ženine smrti nekaj kilometrov proč, v družinskem domu, je očitno njen odhod začutil - in se manj kot en dan pozneje za vedno poslovil še sam.

"Mislim, da je instinktivno vedel, da je umrla," je tamkajšnjemu časniku The Star-Ledger povedala njuna vnukinja AnnMarie McDonald, ki za svojima ljubima starima staršema žaluje, a je vseeno vesela, ker sta imela tako lepo skupno življenje, še piše časnik.