Med 16 glasbeniki iz različnih žanrskih voda, ki so združeni v
Med 16 glasbeniki iz različnih žanrskih voda, ki so združeni v "superskupino" Slove'n'aid, je tudi Alya. Foto: Radio Koper

Simfonična različica skladbe, ki je nastala pod vodstvom producenta in skladatelja Žige Pirnata, je nadaljevanje projekta Evropskega leta za razvoj iz leta 2015, ko so Slove'n'aid izdali skladbo En svet ter z njo pod okriljem ministrstva za zunanje zadeve promovirali mednarodno razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč.

Skladba je lani postala eden najuspešnejših projektov Evropskega leta za razvoj 2015, skupina pa tudi letos ostaja ambasador mednarodnega razvojnega sodelovanja Slovenije.

Skupino Slove'n'aid sestavljajo Alya, Andraž Hribar, Darja Švajger, Eva Boto, Eva Černe, Eva Hren, Jana Šušteršič, Manca Špik, Nejc Lombardo, Nuša Derenda, Omar Naber in Vlado Pilja.

Letošnja različica je sicer namenjena odprtju Strateškega foruma Bled. S skladbo in videospotom promovirajo cilje trajnostnega razvoja. Ti so del Agende za trajnostni razvoj do leta 2030, ki so jo članice Organizacije združenih narodov sprejele septembra lani. Gre za dogovor in zavezo držav članic k spoštovanju človekovih pravic in enakosti spolov ter zagotavljanju blaginje, miru in varnosti za vse.

K promociji projekta je pristopila vrsta znanih osebnosti, med njimi Ashton Kutcher, Bill Gates, Daniel Craig, Jennifer Lopez, Kate Winslet, Malala Jusafzai, Matt Damon, Meryl Streep, One Direction, Pink, Stephen Hawking in Stevie Wonder.