Avstrijska zveza potrošnikov VVO smučarjem svetuje, naj imajo svoje smučke vedno pod nadzorom. Foto: Reuters
Avstrijska zveza potrošnikov VVO smučarjem svetuje, naj imajo svoje smučke vedno pod nadzorom. Foto: Reuters

Le malo ukradenih smuči tudi najdejo, je povedal predstavnik avstrijskih kriminalistov z oddelka za preprečevanje kriminala Herwig Lenz: "Številni, ki jim smuči ukradejo, ne vedo ne modela in ne serijske številke svojega zimskega športnega rekvizita. To seveda otežuje njihovo iskanje."

Avstrijska zveza potrošnikov VVO smučarjem svetuje, naj imajo svoje smučke vedno pod nadzorom, ljubiteljem deskanja na snegu pa, da naj svoje smučarske deske na stojala za smuči priklenejo s ključavnico za kolesa.

Prav tako svetujejo, da smuči na stojala ne bi postavljali vzporedno skupaj, pač pa, če to dopuščajo možnosti, ločeno, kajti noben tat ne bo zapravljal časa z iskanjem pravega para, utemeljujejo. Tudi pri hrambi smuči med nastanitvijo priporočajo, da so te vedno v zaklenjenem prostoru.

V Avstriji je mogoče na spletni strani avstrijskega notranjega ministrstva tudi brezplačno naročiti "vozovnico za smučke", na kateri so shranjeni posamezni podatki o smučarski opremi. Omenjena vozovnica se dobi tudi na vseh postajah žičnice v smučarskih krajih po državi in na vseh oddelkih za preprečevanje kriminala v posameznih zveznih deželah.