Stainova sta imela pet otrok dovolj, zato se je John odločil za vazektomijo. Očitno ni šlo vse tako, kot bi moralo. Foto:
Stainova sta imela pet otrok dovolj, zato se je John odločil za vazektomijo. Očitno ni šlo vse tako, kot bi moralo. Foto:

Američanko je namreč nosečnost (bila je že v zadnjem mesecu) povsem presenetila. "Nikoli si ne bi mislila, da je kaj takšnega mogoče," pravi in dodaja, da se skoraj ni zredila, poleg tega pa ni čutila skoraj nobenih premikov otroka. Najbolj pa jo je v prepričanju utrdilo dejstvo, da so njenemu možu, s katerim že imata dva otroka, opravili vazektomijo.

"Odločila sva se, da imava že dovolj otrok," pojasnjuje Stainova - poleg sedemletne hčerke in 11-letnega sina, ima njen mož John iz prejšnje zveze še tri sinove, ki imajo 17, 19 in 20 let.

Zato je bila v nedeljo prepričana, da so bolečine hrbta posledica priprav na polmaraton, ko je dve uri tekla in se raztegovala. "V nedeljo zvečer me je začelo boleti v križu. Privoščila sem si vročo prho in upala, da bo minilo," pojasnjuje Američanka in dodaja: "A v ponedeljek zjutraj so bile bolečine še hujše, stopnjevale so se iz ure v uro, zato sem sklenila, da bom šla na urgenco, ker sem si očitno nategnila mišico ali kaj podobnega."

Kljub bolečinam je nekako preživela dopoldan, ploskala hčerki, ki je nastopila v kratki šolski igri, in spodbujala moža med igro košarke. Ko je končno prišla domov, so bile bolečine že tako hude, da se je odločila le še za kratko kopel, preden se odpravila k zdravniku. Vmes se je z možem pogovarjala po telefonu in mu potzožila, da so bolečine že skoraj neznosne. "Bolečine so bile tako hude, da sem mislila, da bom umrla. Niti sanjalo se mi ni, kaj se dogaja," razlaga 33-letnica.

John ni okleval in poklical reševalce, ki so Stainovo odpeljali v bolnišnico, kjer so med pregledom ugotovili, da je noseča. Takoj so jo odpeljali v porodno sobo in malo pozneje (Stainova je dejala, da se ji je zdelo manj kot pet minut) rodila deklico. Čeprav se je novorojenka rodila pet tednov prezgodaj, je zdrava, le do idealne teže in dolžine ji manjka nekaj gramov in centimetrov - tehtala je namreč 2.890 gramov in merila 48 centometrov. Ponosna starša sta deklico poimenovala Mira - krajše za Miracle, kar v angleščini pomeni čudež.