Florence je obiskala pisarne Facebooka v Foto: Facebook Sherly Sandberg
Florence je obiskala pisarne Facebooka v Foto: Facebook Sherly Sandberg

Čeprav na Facebooku prevladuje predvsem mlajša populacija, se število starejših uporabnikov iz dneva v dan povečuje, zadnji dve leti najhitreje rastočo skupino na socialnem omrežju tako predstavljajo ženske nad 55 let.

Krepko nad 55 pa jih šteje Američanka Florence Detlor, ki je po podatkih Facebooka njihova najstarejša uporabnica, obenem pa je tudi najstarejša oseba, ki je kdaj koli obiskala pisarne Facebooka v Kaliforniji. Tam se je svojevrstna rekorderka srečala s prvim možem Facebooka Markom Zuckerbergom in poslovodkinjo Sheryl Sandberg, ki je na svojem profilu objavila fotografijo s posebno gostjo.

K fotografiji je Sandbergova pripisala: "Počaščena, da sem spoznala Florence Detlor, ki je pri 101. letu starosti najstarejša registrirana uporabnica Facebooka. Hvala za obisk, Florence!"

Fotografija je prejela več kot 7.000 "všečkov", nekateri uporabniki pa so komentirali, da bodo med facebookarje vključili tudi njihove stare starše, ki so starejši kot Florence, tako da je le vprašanje časa, kako dolgo bo Američanka še imela rekord.