Pete Hegseth je bil presenečen nad burnim odzivom na družbenih omrežjih. Foto: AP
Pete Hegseth je bil presenečen nad burnim odzivom na družbenih omrežjih. Foto: AP

Hegseth je v oddaji Fox and Friends samozavestno izjavil, da "nalezljivi mikroorganizmi ne obstajajo, ker jih s prostim očesom ne moremo videti." Dodal je: "Sam sebe cepim."

Mediji so hitro izbrskali, da Hegseth ni "kar nekdo", ampak ima tudi odlično izobrazbo, saj je diplomiral na dveh prestižnih ameriških univerzah, Princetonu in Harvardu, piše BBC.

Svojo "umazano skrivnost" je pred kamerami razkril, ko sta se sovoditelja Ed Henry in Jedediah Bila pošalila na njegov račun, ker je pojedel ostanke pice, ki so se valjali v studiu. "Moja novoletna zaobljuba je, da ne delam razlik med tem, kar povem za in pred kamerami," se je odzval Hegseth in nato dejal, da "ne verjame" v umivanje rok.

Na družbenih omrežjih se je seveda hitro sprožil plaz odzivov, oblikovala sta se dva tabora. V enem so bili Hegsethovi podporniki, ki so zatrjevali, da naša telesa potrebujejo bacile in viruse, da zgradijo odpornost nanje in da ljudje pretiravajo s higieno, v drugem pa so se združili uporabniki, ki so se zgražali nad Hegsethovo nemarnostjo.

Kako pogosto si roke umivate vi? Foto: AP
Kako pogosto si roke umivate vi? Foto: AP

Hegseth je na vse to dejal, da so bile njegove izjave mišljene kot šala. "Živimo v družbi, v kateri imajo ljudje ves čas s seboj razkužilo, s katerim si 19.000-krat na dan razkužijo roke. Kot da jih bo to rešilo smrti. Jaz tega ne počnem. Seveda skrbim zase, a v ničemer ne pretiravam," je dejal.

Da je germofob (človek, ki ima strah pred klicami), ne skriva ameriški predsednik Donald Trump, ki je v svoji knjigi The Art of the Comeback leta 1997 zapisal: "Eno od prekletstev ameriške družbe je stalno rokovanje, ki ga tisti najuspešnejši in najslavnejši izvajajo še pogosteje. To je grozna navada. Sam sem obseden s čistimi rokami. Veliko bolje se počutim, ko si roke temeljito zdrgnem, kar skušam storiti čim pogosteje."