Poppleton je za svoje fantazijske portrete prejel že številne nagrade. Foto: YouTube
Poppleton je za svoje fantazijske portrete prejel že številne nagrade. Foto: YouTube

Kalifornijec je v sklopu projekta Under Black Light (Pod črno lučjo) na golih ženskih telesih ustvaril podobe sončnega zahoda na tropski plaži, nevihte nad morjem in severnega sija nad jezerom s fluorescenčnimi barvami, nato pa je ženske fotografiral pod t. i. črno svetlobo, ki ustvari posebne svetleče učinke.

"Tega nisem iskal, to je našlo mene," je o svojem projektu povedal Poppleton, ki je sicer profesionalni fotograf. Tudi do svojega poklica je prišel precej spontano. Že v mladih letih se je sicer ukvarjal s fotografijo, vendar se je za ta poklic odločil šele po tem, ko so ga prijatelji prepričali, da fotografira njihove poroke. Nato se je posvetil portretni fotografiji, vedno pa si je želel ustvariti nekaj zares posebnega in to je našel v fantazijskih portretih.

Začelo se je z vilinskimi ušesi, ki jih je s Photoshopom ustvaril na nevesti, nato pa se je oddaljil od računalniške obdelave fotografij in se odločil, da fotografijo združi s poslikavami. Kako je to videti, si lahko ogledate v spodnjih videih.