Srčna zgodba o izgubljenem psu

Petletni nemški ovčar je - verjetno nehote - prečkal slovensko-madžarsko mejo in končal v zavetišču pri Murski Soboti, od koder ga je k sebi vzel kriminalistični tehnik Denis Farkaš. Ugotovil je, da sicer lepo vzgojen pes ne razume ne slovenskih ne nemških ukazov. Prek madžarskih kolegov je preveril, ali kdo pogreša psa. Ideja je bila prava - javil se je njegov gospodar z Gornjega Senika, največje porabske vasi na Madžarskem.

"Že sem izgubil upanje, mislil sem, da psa več ni. Enkrat pa me pokliče sosed, ki ga dobro pozna, in mi pravi, da je moj pes na Facebooku. Menil sem, da to ni mogoče. In mi je rekel: Pridi pogledat," je dejal gospodar psa Franc Šteimec.

Izkazalo se je, da je pes res njegov. Poklical je v Slovenijo, kjer so psa poimenovali Rolf. Franc jim je dejal, da mu je ime Gusti. Seveda so to preverili.

"Zvečer je kuža že spal v uti, in ko smo ga poklicali Gusti, je pritekel ves navdušen, kdo ga zdaj končno išče. In potem smo vedeli, da je pravi," je opisal dogodek Denis Farkaš, začasni štirinajstdnevni lastnik izgubljenega psa, ki je ravnal človeško, predvsem pa dobrosrčno. Čeprav se je tudi sam navezal na Rolfa: "Malo že, ampak ta človek je toliko vložil v psa, da ga je tako lepo socializiral, da si zasluži, da ga je dobil nazaj. Tudi pes si zasluži, da gre domov."