Ste dovolj pogumni in vzdržljivi? Foto: EPA
Ste dovolj pogumni in vzdržljivi? Foto: EPA

Golo sankanje vsaki dve leti pripravlja neka nemška radijska postaja v zdraviliškem mestu Braunlagena na Spodnjem Saškem, letos pa bo potekalo 15. februarja. V preteklih letih so se s sankami po zasneženi 90-metrski progi večinoma podajali zgolj domačini Nemci, nekaj tekmovalcev pa je na Spodnjo Saško prišlo tudi iz sosednjih Avstrije in Švice ter iz Norveške.

A morda bo letos drugače - Nemci so namreč najeli neko britansko agencijo, ki zdaj na Otoku z množičnimi mediji išče dva pogumneža, ki bi se bila pripravljena po sankaški progi spustiti bolj ali manj slečena - sankači so namreč lahko oblečeni le v spodnje hlače, obuti so v škornje, na glavi pa morajo nositi zaščitno čelado.

Pred dvema letoma se je na tekmovanje prijavo več kot 5.000 ljudi, na koncu pa se jih je na sami tekmi lahko pomerilo zgolj 30. Drvenje po zasneženem sankališču je ob progi opazovalo okoli 25.000-glava množica, letos pa organizatorji pričakujejo še več ljudi. Prijavnina na (letos že peto) tekmovanje sicer znaša malo manj kot 10 evrov, zmagovalca moškega in ženskega sankanja pa bosta dobila po 1.000 evrov.

Oglas, s katerim iščejo britanska tekmovalca, in nekaj fotoutrinkov s tekmovanja pred dvema letoma si lahko ogledate spodaj