Julie Tremmel je svojim gledalcem zelo nazorno pokazala, kako ravnati ob srečanju z medvedom. Foto: YouTube
Julie Tremmel je svojim gledalcem zelo nazorno pokazala, kako ravnati ob srečanju z medvedom. Foto: YouTube

WJAR, lokalna podružnica velike televizijske mreže NBC v Rhode Islandu, je pred dnevi v svojih večernih poročilih objavil prispevek o bližnjem srečanju nekega moškega z medvedom, ki ga je popolnoma šokiralo.

Tremmlova pa je nato pripravila še nasvete za gledalce, če se morebiti tudi oni kdaj srečajo iz oči v oči s to veliko mrcino.

Vam bom jaz pokazala, kako ...
"Izogibajte se neposrednemu stiku z očmi, ne zbežite, pač pa se počasi umikajte nazaj, mahajte z rokami, da bo žival vedela, da ste človek. Ne kričite - ostanite tiho, razen če medved napade, takrat vpijte in mečite stvari v medveda. Če napade, se na tleh zvijte v klobčič ali pa lezite na trebuh. Predvsem pa - ostanite mirni," so nasveti, ki jih je naštela Julie.

Toda ti nasveti niso bili razlog, da je video hitro postal viralen in predmet številnih šal. Nasveti so se v etru namreč slišali le kot naratorski glas, saj jih Julie ni govorila v kamero - namesto tega se je raje osredotočila na nazorno pantomimo ob vsakem nasvetu.

Kako se je navidezno izogibala medvedovemu pogledu, ki na prizorišču seveda ni obstajal, metala stvari vanj, kričala, se umikala in ulegla na tla, pa si lahko ogledate v priloženem videoposnetku!