Devetletnik za volanom ferrarija? Nič posebnega, pravijo njegovi starši. Foto: Ferrari
Devetletnik za volanom ferrarija? Nič posebnega, pravijo njegovi starši. Foto: Ferrari

Mohamed Nišam je namreč sinu kot darilo za deveti rojstni dan podaril ključe novega ferrarija, nato pa mu dovolil, da se je z njim malo zapeljal okoli. Kot da to ne bi bilo dovolj, je na sopotnikovem sedežu sedel njegov mlajši, komaj petletni brat. Ponosna mama pa je vse skupaj posnela s kamero in posnetek objavila na spletnem portalu YouTube.

Ko so policisti posnetek opazili, so začeli iskati starše devetletnika, tudi prek medijev. Na koncu se je Nišam, sicer lastnik tobačne tovarne in nepremičninski mogotec, sam predal policistom v Kočiju in bil po plačilu varščine 5.000 rupij (70 evrov) izpuščen na prostost. Policija mu sicer očita ogrožanje varnosti otroka in to, da je dovolil mladoletniku za volan brez spremstva.

Ne bogataš ne njegova žena Amal pa še vedno ne razumeta, kaj naj bi storila narobe. Kot pojasnjujeta, zna njun starejši otrok voziti že od svojega petega leta starosti. Do zdaj se je že večkrat usedel za volan družinskega lamborghinija in bentleyja, pravi Amal in dodaja: "Neizmerno sva ponosna nanj."

"Bil je njegov deveti rojstni dan. Več mesecev naju je prosil za avtomobil, zato sva mu dovolila, da se je zapeljal z njim. Je zelo previden in dober voznik, kar je nekaj posebnega pri otrocih njegovih let," je ponosna mati še povedala za indijsko televizijsko postajo NDTV.

Policijski inšpektor M. V. Verghese, ki je vodil preiskavo, pa je ob tem pojasnil, da so bogatašu ferrarija za nekaj dni zasegli, a mu ga bodo vrnili v nekaj dneh, ko bodo opravili pregled vozila. Ob tem pa je še dodal, da ima Nišam skupaj 18 razkošnih avtomobilov, ki so skupno vredni tri milijone evrov.