Pred obdelavo in po njej. Foto: You Tube
Pred obdelavo in po njej. Foto: You Tube

Pred nekaj dnevi se je po spletu razširil posnetek, v katerem je prikazana ženska, ki pozira v rdečem bikiniju. Na fotografiranje pride z neurejeno pričesko in brez ličil - takšna, kot je v resnici. V posnetku je prikazan celoten postopek njene preobrazbe v lepotico s pomočjo ličil in na koncu še s pomočjo photoshopa.

Sally in njen mož Tim Piper sta posnetek ustvarila, ker želita pokazati, da večina žensk ni videti popolno, tako kot so prikazane v revijah. Razkrila sta, kako lahko ličila, pričeska in photoshop spremenijo videz osebe. "Jezi me, pod kakšnim pritiskom smo ženske, saj v resnici večina izmed nas ni videti kot ta popolna dekleta," je povedala Sally in dodala, da je sama ponosna na dejstvo, da ni popolna, ter da si želi v revijah videti ženske različnih postav.

Videoposnetek sta zakonca na splet sicer naložila že pred več kot enim letom, a ni dosegel širše množice - vse dokler ga ni opazil znan blogar in ga objavil med svojimi zapisi. Tako so se pred dobrim tednom začeli vrstiti telefonski klici in takrat je Tim opozoril svojo ženo: "Upam, da te ne moti, ampak nekaj milijonov ljudi te bo kmalu videlo v spodnjem perilu." Sally je razkrila, da je vse skupaj nanjo vplivalo le pozitivno, saj se je sprijaznila s tem, kako je videti. V svoji koži se zdaj počuti še udobneje, kot se je, preden je posnetek postal slaven.

V videu spodaj lahko vidite, da Sally računalniško povečajo oči in ustnice, zmanjšajo nos, podaljšajo noge in vrat, zmanjšajo obseg trebuha in stegen, ji posvetlijo kožo ... Končna fotografija tako prikazuje popolnoma drugačno žensko.