Želeli zrušiti črno gradnjo, eksplozija pa je stolpnico le nagnila. Foto: Reuters
Želeli zrušiti črno gradnjo, eksplozija pa je stolpnico le nagnila. Foto: Reuters

Takoj po eksploziji se je v zrak dvignil gost oblak dima, ki je zagrnil sicer še nedokončano betonsko konstrukcijo in za nekaj hipov je bilo videti, da se bo stavba res sesula v prah. A ko se je razkadil, je takoj postalo jasno, da ni šlo vse po načrtih, saj je zgradba še vedno stala, bila je le nekaj nadstropij nižja in nagnjena v eno stran.

Radovedne opazovalce je prizor pošteno nasmejal, nekateri pa so kljub vsemu prepričani, da so delavci pravzaprav namenoma uporabili manj eksploziva, da bi tako čim bolj zmanjšali tveganje za škodo na bližnjih stavbah.

Bo druga eksplozija le opravila svoje delo?
"Jasno je, da bi, če bi to nekdo želel storiti hitro in učinkovito, zadostovala že ta eksplozija. A ker oblasti razumejo, da je varnost meščanov, ki živijo v radiju recimo 500 metrov, na prvem mestu, je bilo narejeno tako, da bi bilo čim manj škode, zračnega udara, prahu in uničenja. To je običajen scenarij,"
je za Reuters zatrdil prebivalec Sevastopola.

Tamkajšnji mediji poročajo, da bodo zdaj pripravili še eno kontrolirano eksplozijo, s katero želijo črno gradnjo dokončno uničiti, do takrat pa bo nagnjena stavba, ki je popestrila panoramo mesta, še naprej izvabljala nasmeške na usta Sevastopolčanov, ki jo veselo lovijo tudi v objektive svojih fotoaparatov.