Brata, ki se borita za pravico in svobodo - ter pri tem ves čas bežita - se vračata na male zaslone. Foto: Reuters
Brata, ki se borita za pravico in svobodo - ter pri tem ves čas bežita - se vračata na male zaslone. Foto: Reuters
false
Miller, ki je po koncu snemanja serije javno priznal, da je gej, bo znova upodobil lik, zaradi katerega ga je spoznala širša javnost. Foto: EPA
Wenthworth Miller in Dominic Pucell
Miller in Pucell sta združila svoje moči v seriji The Flash, ki se je končala letos po letu dni predvajanja. Foto: Reuters

Glavna igralca serije sta po besedah direktorja televizijske hiše Fox Garyja Newmana podpisala pogodbi za snemanje novih epizod akcijske drame. Ko se je serija prvič pojavila na malih zaslonih leta 2005, je navdušila kritike in gledalce s kombinacijo absurdnih premis in kovanja zarot.

Gledalca je v svet zločinov popeljala zgodba Burrowsa, ki so ga po krivem obtožili umora brata podpredsednika ZDA. Scofield je v želji, da ga reši, izvedel oborožen rop le zato, da so ga oblasti zaprle v isti zapor kot Burrowsa. Načrt o begu si je Scofield vtetoviral na svoje telo (prav ta tetovaža je postala ena izmed bolj zaželenih med največjimi ljubitelji serije), brata pa sta se vsako epizodo znova borila, da prideta na svobodo.

"Zgodbo bomo nadaljevali leta za tem, kjer smo pustili like v zadnji sezoni," je sporočil Newman. Kljub znani usodi likov se v serijo vračata oba igralca. "Brata se bosta vrnila, nekaj ikoničnih likov iz serije prav tako. Vsekakor se bomo posvetili nekaterim vprašanjem, ki so se pojavila po koncu serije, in novim gledalcem," je pojasnil Newman.

Vznemirja predvsem podatek, da se vrača tudi Miller, čigar lik je v zadnji epizodi The Final Break umrl. Newman je ob tem dejal, da scenarist Paul Scheuring (ki se prav tako vrača k seriji) ne bo upošteval vseh dogodkov, ki so se zgodili v zadnji epizodi. "Mislim, da ne bo popolnoma ignoriral, kar se je zgodilo v tisti epizodi, toda takrat nam je podal zelo logično in verjetno pojasnilo za svet Bega iz zapora, zakaj so liki še vedno živi in se lahko premikajo po svetu," je še dodal Newman.

Miller je že na začetku leta namignil, da bodo ustvarjalci - v primeru obuditve serije - že našli način, kako bodo rešili "majhno težavo", da je njegov lik mrtev. Ob tem pa je Purcell namignil, da je se še en priljubljen lik v seriji - zdravnica in partnerica Scofielda Sara Tancredi (ki jo je upodobila Sarah Wayne Callies) - v seriji že vrnil po očitni smrti. "Mislim, Sarah je bila mrtva," je dejal Purcell. "Koncept, o katerem govorijo, je briljanten in z liki bo vse v redu."

Usoda igralcev po koncu serije
Purcell in Miller - eden izmed najbolj dinamičnih televizijskih dvojcev - sta vmes združila moči v seriji televizijske hiše CW The Flash. V seriji sta upodobila zlobneža Capitana Colda in Heat Wava.

Večina igralske zasedbe se je po koncu Bega iz zapora izgubila v manj odmevnih projektih. Miller se je še pred sprejetjem vloge v seriji The Flash osredotočil na pisanje (za prihodnje leto pa je že napovedano, da bo zaigral v seriji Legends of Tomorrow). Robert Knepper, ki je v seriji upodobil psihopatskega zločinca Theodora - T-Baga - Bagwella, se je pridružil igralski zasedbi zadnjih dveh delov Igre lakote: Upor.

Wayne Calliesova se je pridružila igralski zasedbi Živi mrtveci in pozneje med drugim tudi Mickeyju Rourku in Kim Basinger v indiedrami Black November. William Fichtner, ki je igral pokvarjenega policista Alexandra Mahoneja, pa je pozneje končal na čelu igralske zasedbe kriminalistične serije Cossing Lines.