Wentworth Miller je bil kot zvezdnik serije Beg iz zapora (2005-2009) pravi magnet za predstavnice nežnejšega spola. Foto: EPA
Wentworth Miller je bil kot zvezdnik serije Beg iz zapora (2005-2009) pravi magnet za predstavnice nežnejšega spola. Foto: EPA

41-letni nekdanji zvezdnik nanizanke Beg iz zapora je vsa dolgoletna ugibanja končal avgusta, ko je svojo skrivnost razkril v odprtem pismu, v katerem je odklonil povabilo na neki filmski festival v Rusiji. "Hvala za prijazno vabilo. Kot nekdo, ki je rad obiskoval Rusijo in celo želel izvedeti, koliko sem povezan z ruskimi koreninami, bi rad privolil v povabilo, toda kot gej moram vabilo zavrniti."

Igralec je zelo iskreno spregovoril tudi na sobotni večerji Kampanje za človekove pravice v Seattlu, na kateri je razkril, da si je ob spopadanju z lastno spolno identiteto "več kot enkrat" skušal vzeti življenje.
"Prvič, ko sem se skušal ubiti, sem bil star 15 let. Čakal sem, da je šla moja družina od doma in sem bil sam v hiši, nato pa pogoltnil stekleničko tablet," je povedal po poročanju revije Us Weekly. "Kaj se je dogajalo v naslednjih dneh, se ne spomnim, sem pa precej prepričan, da sem bil v ponedeljek zjutraj že na avtobusu za šolo in se pretvarjal, da je vse v najlepšem redu."

Večna tarča
"Med odraščanjem sem bil vedno tarča. Ker sem govoril pravilno, stal pravilno, držal zapestje pravilno. Vsak dan se je zdel kot nov preizkus in bilo je tisoč načinov, da pogorim. Tisoč načinov, da se lahko vidiš, kako nisi dosegel standardov nekoga drugega o tem, kaj je sprejemljivo."

Miller je priznal tudi, da ga je misel na razkritje homoseksualnosti zgodaj v njegovi karieri plašila. "Imel sem neštete priložnosti, ko bi lahko razkril resnico, da sem gej, a sem se odločil, da tega ne storim. Zasebno - svojim prijateljem in družini - sem se razkril kot gej, javnosti pa ne. Zavestno sem se odločil, da lažem. Ob misli na razkritje, kakšne posledice bi to lahko imelo zame in za mojo kariero, za katero sem tako trdo delal, me je prevzel strah."