Osrednje ime letošnjega festivala bo britanska skupina Kaiser Chiefs. Foto: Promocijski material Kaiser Chiefs
Osrednje ime letošnjega festivala bo britanska skupina Kaiser Chiefs. Foto: Promocijski material Kaiser Chiefs
Siddharta
Domače vrste bo med drugim zastopala Siddharta, ki prihaja na Schengenfest zdaj že drugič. Tokrat z gosti. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tabu
Prvič bodo na festivalu nastopili Tabu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Leningrad Cowboys, Parov Stelar, Parni Valjak, Siddharta, Dan D, Big Foot Mama, Tabu ... To so le nekatera imena, ki letos vabijo na Schengenfest.

Peta izdaja festivala ob reki Kolpi - natančneje v Vinici - bo postregla z najmočnejšo glasbeno zasedbo do zdaj. Iz tujine prihajajo še zagrebški punkrockovski skakolektivski Kawasaki 3P, slovensko-hrvaška naveza Lollobrigida, letošnji veliki slavljenci na podelitvi hrvaških nagrad porin Majke, razvpita Riblja Čorba, mojster mešanja balkanske glasbene tradicije s sodobno elektronsko glasbo SevdahBaby in hrvaška skupina Golem.

Festivala, ki bo med 3. in 5. avgustom, se lahko udeležite tudi vi. V sodelovanju s prirediteljem vam podarjamo dve tridnevni vstopnici (nagrajenec prejme dve vstopnici) in dve enodnevni vstopnici (nagrajenec prejme dve vstopnici).
Vse, kar morate storiti, je, da postanete oboževalec MMC Zabave in na zidu na Facebooku pravilno odgovorite na vprašanji, ki bosta tam zastavljeni.
Vprašanje za tridnevni vstopnici bomo objavili danes, vprašanje za enodnevni vstopnici pa jutri.
Nagradna igra se bo končala v sredo, 25. julija, ob 15.00.

Slovenske barve pa bodo poleg skupin Siddharta, Dan D, Tabu in Big Foot Mama zastopali še LeeLooJamais in raper Klemen Klemen. Manjkali ne bodo niti Merqury Bandom (Queen tribute skupina) in Makako Jump iz Italije ter zasedba Viza iz ZDA. Slovaške barve bodo zastopali Chiki Liki Tu-a. Slovenske skupine Zirkus, Čao Portorož, El Kachon, ReLight in Charlie Butter Fly pa bodo prav tako poskrbele za ogrevanje na glavnem odru.

Pestro pa bo tudi na elektronskem odru, kamor prihajajo Gramophonedzie, Shapeshifters, Tom Novy, Vanillaz in drugi.