V New Yorku se očitno res vse lahko zgodi ... Foto: Reuters
V New Yorku se očitno res vse lahko zgodi ... Foto: Reuters

V soboto so prijatelji 19-letnega študenta Asherja Vongtaua na policijski postaji prijavili njegovo izginotje, saj ga niso nikjer našli. Varnostniki v kampusu na univerzi New York, ki jo je obiskoval, so se lotili dela in preverili, kje se je nazadnje prijavil s svojo elektronsko izkaznico. Preiskali so vse študentsko naselje in v eni izmed spalnic odkrili nekaj njegovih stvari, a njega ni bilo.

Nato so zaslišali krike na pomoč in pričakal jih je res nenavaden prizor - mladenič je tičal zunaj med dvema stavbama in ječal od bolečine. Takoj so poklicali gasilce, ki so morali izvrtati luknjo skozi steno, da so ga lahko po uri in pol reševanja privlekli na varno. Njegovo zdravstveno stanje je bilo resno, zato so ga odpeljali v bolnišnico.

Mladenič ni znal povedati, kako se mu je uspelo zagozditi v 47-centimetrsko režo med petnadstropno parkirno hišo in 17-nadstropni blok, v kateri je na pomoč čakal kar dva dni. Za povrh fant, ki naj bi prihajal iz Nigerije, sploh ni stanoval v omenjenem bloku.