Gnev gledalcev se je usul nad pustolovca Beara Grylisa, ki je dopustil takšno dejanje. Foto: AP
Gnev gledalcev se je usul nad pustolovca Beara Grylisa, ki je dopustil takšno dejanje. Foto: AP

Uboj je sprožil bes gledalcev in združenj za zaščito živali. Producenti oddaje so v svojo obrambo začeli pojasnjevati, da so mislili, da gre za navadnega kajmana. Zadeva je toliko hujša, ker je ameriški krokodil zaščiten in ga je z zakonom prepovedano loviti. Producenti se ob tem še izgovarjajo, da so pred snemanjem preiskali otok - ki je nedaleč od Paname - do zadnjega kotička in na njem niso našli niti ene živalske vrste, na katero bi bil lov prepovedan.

Tekmovalci so sicer ubili krokodila, potem ko dva tedna ničesar niso dali pod zob. Šele ko so ga ulovili in ubili, so začeli razmišljati, da ne gre za običajnega kajmana. Ko so spoznali svojo napako, so se najprej oglasili ustvarjalci šova: "Zgodila se je strašna napaka. Pred snemanjem smo se posvetovali s strokovnjaki, ki so pregledali otok in zagotovili, da na njem ne živi ameriški krokodil. Agencija za okolje je dala dovoljenje, da se ubita žival zamenja z novo," je dejal pustolovec Bear Grylis.

Prav Grylis je osrednji lik šova, saj zadnji dve sezoni vodi skupino ljudi na zapuščene otoke, kjer preverja njihove sposobnosti za preživetje in vzdržljivost.