Moški ne vedo, kako se dekleta ličijo. Foto: EPA
Moški ne vedo, kako se dekleta ličijo. Foto: EPA

Ob poplavi oglasov in ženskih revij, ki prikazujejo računalniško obdelane fotografije manekenk ter jutranje selfije, na katerih so zvezdnice, ki so se "pravkar zbudile", videti popolno, ni čudno, da so ženske obsedene s svojim videzom. Raziskava, ki jo je izvedla britanska kozmetična hiša QVS, je pokazala, da se veliko žensk svojemu partnerju noče pokazati brez ličil.

Večina žensk, ki so sodelovale v raziskavi, je odgovorila, da se po določenem času v zvezi s partnerjem sicer sprostijo in se ne obremenjujejo več toliko s svojim videzom, vendar za to potrebujejo več kot leto in pol.

40 odstotkov vprašanih je priznalo, da so pred partnerjem skrivale podrobnosti svojega obreda ličenja, tretjina pa jih je odgovorila, da se ves čas trudijo, da bi bile videti, kot da so vedno naravno popolne. Vsaka 20. ženska je celo priznala, da svojim partnerjem nikoli ne dovolijo, da jih vidijo nenaličene.

Večina moški se ne zaveda, koliko časa njihove izbranke porabijo za lepotičenje, četrtina od tisoč vprašanih, ki so sodelovali v raziskavi, pa ne ve, iz česa vse je sestavljen obred lepotičenja njihovih partnerk.