Velikanski znesek bo v žep pospravil srečnež, ki je srečko kupil v Zephyrhillsu, ameriškem mestecu z 10.000 prebivalci. Foto: EPA
Velikanski znesek bo v žep pospravil srečnež, ki je srečko kupil v Zephyrhillsu, ameriškem mestecu z 10.000 prebivalci. Foto: EPA

Zmagovalna kombinacija se je glasila 10, 13, 14, 22, 52 z dodatno številko 11, srečka pa je bila prodana v Zephyrhillsu v zvezni državi Florida, so sporočili iz vseameriške loterije Powerball.

Američani so zadnje dni trumoma drveli vplačevat svoje kombinacije za najvišji dobitek v 21-letni zgodovini te igre - vplačanih je bilo več kot 590 milijonov dolarjev, s čimer so podrli dozdajšnji rekord, vreden 587,5 milijona dolarjev, ki je bil vplačan novembra lani.

Prodaja loterijskih srečk Powerball je močno narasla po žrebanju 15. maja, ko je bilo v igri 364 milijonov dolarjev, a glavni dobitek ni bil izžreban.

Vseameriška loterija
Powerball je loterija, ki jo skupaj prirejajo loterije 43 ameriških zveznih držav. Udeleženci izbirajo pet izmed skupno 59 števil in še eno dodatno med 35 številkami, za vsako srečko pa plačajo dva dolarja.

Z največjim dobitkom vseh časov v ZDA je sicer marca lani postregla loterija Mega Millions, ko je bil dobitek "težak" kar 656 milijonov dolarjev, vendar so si ga takrat razdelili trije dobitniki.