Kuharski recepti - Seznam mesnih jedi
Puranji zrezki s porom in papriko
Zrezke natremo s soljo in poprom, 6. september 2018 ob 09:50 Sestavine: 4 puranji zrezki, 2 rdeči papriki, 2 večja pora, timijan, 2 dl jušne osnove, nekaj žlic kisle smetane, olje, sol, poper. Papriko in por očistimo.
1
Mesni lonec z jabolki
16. maj 2018 ob 09:11 Sestavine: 60 dag svinjine, 4 jabolka, 8 brinovih jagod, žlička koromačevih semen, 2 žlici moke, 6 lističev žajblja, 4 žlice masla, 4 dl jušne osnove, olivno olje, sol, poper.
Piščanec s sezamom po azijsko
14. april 2018 ob 09:36 Sestavine: 50 dag piščančjega fileja, 4 žlice medu, po 2 žlici sojine omake in riževega kisa, žlica sezamovega olja, strok česna, 2 cm ingverjeve korenike, 2 žlici sezamovih semen, šopek koriandra, ...
Piščančji file v omaki z limono
15. marec 2018 ob 10:38 Sestavine: 400 g piščančjega fileja, oljčno olje za peko, moka za paniranje, sol, poper, timijan, rdeča paprika, 2 stroka česna, drobno nasekljana šalotka, sok in lupinica ene limone, 0,5 dl belega ...
Polnjeni jajčevci s puranom
1
7. marec 2018 ob 08:42 Sestavine: 2 večja jajčevca, 30 dag puranjih prsi, 7 dag ješprenja, 1 čebula, 1 paprika, peteršilj, olivno olje, sol, poper. Ješprenj namočimo. Skuhamo ga in odcedimo.
Piščanec s korenčkom
1. marec 2018 ob 13:18 Sestavine: 70 dag piščančjih filejev, 60 dag korenčka, 2,5 dl jušne osnove, 1 dl smetane za kuhanje, 5 vejic bazilike, žlička škrobne moke, 2 čebuli, olje, sol, poper.
Piščančji file s sezamom in kvinoja s pisano zelenjavo
24. februar 2018 ob 07:53 Sestavine za piščanca s sezamom: 4 piščančji fileji, sol, poper, olje, popražena sezamova semena.
Srnin hrbet, ajdovi krapci z rožmarinovo skuto in glazirano korenje Sestavine za pripravo srninega hrbta in omake: 30 dag srninega hrbta, 8 dag slanine, sol in poper, olje, rožmarin, 2 dcl rdečega vina, žlica rozin, 1 čebula (manjša), strok česna, 10 dag masla, 2 ...
7
Čufti v paradižnikovi omaki z brokolijevim pirejem Sestavine za čufte: 2 žlici oljčnega olja, 60 g čebule, 2 stroka česna, 60 g riža, 1 dl juhe, 200 g mlete govedine, 200 g mlete svinjine, sol, poper, majaron, peteršilj.
1
Telečji zrezki z dišavnicami Sestavine: 4 telečji zrezki, sol, žlica olja, timijan, rožmarin, pehtran, narezan lovorov list, poper, limonina lupinica, 4 žlice olja za pečenje, zajemalka juhe, belo vino, 3 žlice kisle smetane.
Svinjsko meso z ananasom Sestavine: 50 dag svinjine, 5 rezin ananasa (svežega ali iz pločevinke), 6 šalotk, 1 žlička rjavega sladkorja, 1 žlica jabolčnega ali balzamičnega kisa, 6 žlic olivnega olja, sol.
Ramstek z rukolo in pomarančo Sestavine: 50 dag ramsteka, 1 čebula, 1 strok česna, 1 žlička sveže naribane ingverjeve korenine, po 1 žlička limonove in pomarančne lupinice, po 1 žlica limonovega in pomarančnega soka, 10 dag ...
Svinjina s suhim sadjem Sestavine: 80 dag puste svinjine, 3 žlice moke, 4 manjša kisla jabolka, 20 dag suhih marelic, 20 dag suhih sliv (brez koščic), 2,5 dl jabolčnega soka brez dodanega sladkorja, 1 žlica gorčice, 2 ...
Prebranec chilli con carne Sestavine: 500 g belega fižola, 500 g rdeče čebule, 1 zelena paprika (200 g), 1 rdeča paprika (200 g), 500 g pelatov, olje, 100 g slanine, začimbna mešanica chilli con carne.
Piščančji golaž tikka masala Sestavine: 4 čebule, 1 kg piščančjega fileja, 6 strokov česna, 1 sladki krompir, 4 jušne žlice grškega jogurta, začimbna mešanica tikka masala.
Svinjski zrezki s paradižnikom Sestavine: 4 svinjski zrezki (skupaj približno 70 dag), 2 stroka česna, olivno olje, 2 žlici zeliščnega masla, 2 žlici gorčice, 4 paradižniki, pol šopka bazilike, 10 dag sira, 2 žlici kisle smetane, ...
Rdeče zelje z račko Sestavine: 1 kg rdečega zelja, 3 majhne čebule, 2 žlički sladkorja, 2 žlici masla, 2,5 dl jušne osnove, lovor, 1 cimetova palička, 6 nageljnovih žbic, 1 pomaranča, 60 dag račjih prsi, 2 žlici olja, ...
1
Svinjski zvitek z zelenimi jabolki Sestavine: 1 svinjsko pleče, 1/2 žličke komarčkovih semen, 2 stroka česna, 5 zrn koriandra, sol, poper, limonino lupino, 70 g masla, 2 dl jabolčnega soka, 2 zeleni jabolki.
Račje prsi z medom in pomarančo Sestavine: 80 dag račjih prsi, 2 pomaranči, 5 dag kostanjevega medu, lovor, rožmarin, oljčno olje, maslo, sol, poper. Meso oplaknemo in osušimo.
Jagnječji polpeti po maroško Sestavine: 60 dag mlete jagnjetine, 1 večja čebula, 1 šopek koriandra, 1 žlička kumine, olivno olje, sol, poper. Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Koriander oplaknemo, osušimo in nasekljamo.
1
Kazalo