Kuharski recepti - Seznam zelenjave
Ohrovtov narastek z mletim mesom
Dodamo veliko druge zelenjave, 2. april 2018 ob 12:59 Sestavine: 80 dag ohrovta, 40 dag mletega mesa, 3 žlice olja, 2 žlici na kocke narezane slanine, 3 žlice sesekljane čebule, 3 stroki sesekljanega česna, sol, poper, timijan, juha, 3 jajca, 1 dl ...
Zapečen koromač s pršutom
28. marec 2018 ob 15:25 Sestavine: 2 večja gomolja koromača, 1 žlica limoninega soka, 20 dag maskarponeja, 4 žlice smetane, 15 dag kraškega pršuta, 4 paradižniki, 1 šalotka, 1 žlica olivnega olja, maslo za pekač, ščep ...
Pečena zelenjava z mocarelo
19. marec 2018 ob 12:18 Sestavine: 8 zrelih paradižnikov, 12 majhnih bučk, 1 jajčevec, 4 paprike, sveža bazilika, 30 dag mocarele, olivno olje, sol. Pečico ogrejemo na 190 st. C. Zelenjavo operemo.
Paradižnik s feto v pečici
13. marec 2018 ob 12:07 Sestavine: 200 g sira feta, 1 večji ali 2 manjša paradižnika, 2 stroka česna, 3 žlice olivnega olja, pol čajne žličke paradižnikove mezge, poper, svež origano.
Stročji fižol z limetinim maslom
11. marec 2018 ob 10:19 Sestavine: 80 dag stročjega fižola, 5 dag masla, 2 limeti, nekaj vejic peteršilja, sol, poper. Stročjemu fižolu porežemo konce in ga skuhamo v osoljeni vodi.
Zelenjavna ponev s panceto
2. marec 2018 ob 11:16 Sestavine: 30 dag kitajskega zelja, 25 dag špinače, 2 pora, 15 dag pancete, 1 strok česna, 3 dl jušne osnove, 1 žlica sezamovih semen, olivno olje, sol, poper.
Zloženka z ohrovtom
2
9. februar 2018 ob 09:16 Sestavine: 50 dag krompirja, pol šopka peteršilja, 80 dag ohrovta, 1 čebula, 10 dag slanine, 2 dl mleka, 1 dl smetane, 1 jajce, 1 žlica masla, 10 dag naribanega parmezana, sol, poper.
Špinačni narastek s sirom Sestavine: 500 g zmrznjene ali 1 kg sveže listnate špinače, 50 g riža, 3 jajca, 2 stroka česna, sol, poper, drobnjak, kisla smetana, trši nariban sir. Riž skuhamo v slani vodi.
Cmoki z brstičnim ohrovtom Sestavine: 500 g krompirja, 2 jajci, 1 žlica moke, ščepec muškatnega oreščka, sol, poper, 25 glavic brstičnega ohrovta, nariban sir, 100 ml sladke smetane. Krompir operemo in celega skuhamo.
Riž s korenjem in karijem Sestavine: 22 dag polnozrnatega riža, 80 dag korenja, čebula, olje, 2 žlički karija, 3 dl zelenjavne jušne osnove, 1 dl smetane za kuhanje ali kisle smetane, peteršilj, sol, poper.
1
Rdeča pesa - tokrat po rusko S estavine: 60 dag rdeče pese, 1 velika čebula, lovor, 1,5 dl kisle smetane, 1 šopek kopra, olje, sladkor, sol, poper.
2
Fižol s pršutom in čebulo Sestavine: 1 kg fižola v zrnju, 15 dag kraškega pršuta, 1 velika čebula, olivno olje, sol, poper.
Hrustljava pita s kislim zeljem Sestavine: 5 listov vlečenega testa, 700 g kislega zelja, 2 pora, 1 korenček, 1 steblo zelene, lovorov list, oljčno olje, sol, poper, 1 jajce, 3 dl mineralne vode.
Krompirjevi čolnički s kislim zeljem Sestavine: 4 veliki krompirji, nadev iz kislega zelja, 200 g kuhane čičerike, 200 g kuhane prosene kaše, popečena slanina, 200 g kisle smetane, pomešane z malo mleka, nariban parmezan ali drug sir ...
Losos s kislim zeljem v pečici Sestavine: 800 g lososovega fileja, 500 g kislega zelja, 1 neškropljena limona, 70 g masla, 2 dl kisle smetane, 2 dl belega vina, sol, poper.
Šampinjoni z gorgonzolo Sestavine: 70 dag večjih šampinjonov, 5 dag rukole, 20 dag gorgonzole, 0,5 dl smetane za kuhanje, 1 žlica kisle smetane, 1 žlica gorčice, olivno olje, mleta sladka paprika, sol, poper.
1
Bučke s paradižnikom in sirom Sestavine: 1 kg bučk, 70 dag zrelega paradižnika, 2 stroka česna, oljčno olje, 25 dag mocarele, 5 dag parmezana, 10 vloženih inčunovih filejev, 1 žlička mediteranskih začimb, 1 šopek bazilike, sol, ...
1
Cvetačni pire z naribanim sirom Sestavine: cvetača, 10 dag sira, majhna čebula, žlici masla, približno dl mleka ali smetane, sol, poper, muškatni orešček. Cvetačo operemo, razdelimo na cvetove in skuhamo.
Zeljna ponev z mesom Sestavine: 50 dag zelja, 30 dag korenja, 1 čebula, 30 dag mletega mesa, 2 žlici olja, 1 pločevinka pelatov (40 dag), sol, poper. Zelje narežemo na rezance.
Pica z bučkami in mocarelo Sestavine: 50 dag testa za pico, 1 mala pločevinka pelatov, 30 dag srednje velikih bučk, 20 dag mocarele, nekaj vejic bazilike, olivno olje, sol. Mocarelo damo za nekaj časa na cedilo.
Kazalo