Kuharski recepti - Seznam zelenjave
Zeljna ponev z mesom
Korenčke ostrgamo in narežemo na debele kolobarje, 12. december 2017 ob 14:22 Sestavine: 50 dag zelja, 30 dag korenja, 1 čebula, 30 dag mletega mesa, 2 žlici olja, 1 pločevinka pelatov (40 dag), sol, poper. Zelje narežemo na rezance.
Pica z bučkami in mocarelo
4. december 2017 ob 11:38 Sestavine: 50 dag testa za pico, 1 mala pločevinka pelatov, 30 dag srednje velikih bučk, 20 dag mocarele, nekaj vejic bazilike, olivno olje, sol. Mocarelo damo za nekaj časa na cedilo.
Zlivanka iz čičerikine moke
27. november 2017 ob 09:51 Sestavine: 250 g čičerikine moke, 10 g soli, 8 dl tople vode, 0,7 dl olivnega olja, sol, poper. Dodatki za posutje po želji: groba sol, poper, karamelizirana čebula, nasekljan rožmarin, gorgonzola.
Ocvrte bučne kroglice
1
25. november 2017 ob 15:24 Sestavine: 60 dag letnih buč, 2 stroka strtega česna, 2 jajci, 3 žlice skute, 4 žlice moke, žlica drobno narezanega peteršilja, sol, poper, olje za pečenje.
Polnjena rdeča pesa s sirom
31. oktober 2017 ob 11:41 Sestavine: 12 enako velikih gomoljev rdeče pese, 3 šalotke, 1 strok česna, 2 polnozrnati žemljici, 15 dag parmezana, 5 dag suhih, v olju vloženih paradižnikov, nekaj vejic timijana, maslo, sol, poper.
Grahove kroglice s feto in sezamom
3
22. oktober 2017 ob 09:32 Sestavine: 30 dag graha, 10 dag fete, jajce, žlica sezamovih semen, 2 žlici moke, olje za cvrenje, sol, poper. Grah skuhamo v osoljenem kropu in ga dobro odcedimo skozi cedilo.
Bučni njoki
1
14. oktober 2017 ob 09:34 Sestavine: 50 dag olupljene in očiščene buče (hokaido, muškatna, maslenka), tri žlice drobno naribanega parmezana, ostra moka, muškatni orešček, dve žlici oljčnega olja, nekaj lističev žajblja.
Pečena gomoljasta zelenjava Sestavine: 4–6 krompirjev, 2 čebuli, 1 korenček, 1 rdeča pesa, 1 koleraba, 1 črna redkev, 1 manjši gomolj zelene, 3 žlice olja, sol, 5 strokov česna, suha zeliščna mešanica.
Nadevana čebula z mletim mesom in skuto na bučnem pireju Sestavine: 4 velike čebule, 24 dag mletega mesa, strok česna, svež drobnjak, sol, poper, 16 dag skute, jajce, 0,5 kg muškatne buče, muškatni orešček, šetraj, 12 dag kisle smetane, 5 dag masla, 20 ...
Kuskus s kuhanim brokolijem Sestavine: 25 dag kuskusa, 50 dag brokolija, 1 majhen čili, 2 žlici rozin, kumina, 1,5 dl kisle smetane, 6 žlic sončničnih semen, 10 dag ovčjega sira, maslo, sol, navadni jogurt.
Veganski tiramisu Sestavine za biskvit: 2 lončka moke, 1 1/2 lončka sladkorja, 1 pecilni prašek, 1/2 kakava (po želji), 1 1/2 lončka vode, 1/3 lončka olja, 2 žlički kisa.
Kremna juha iz bučk s smetano Sestavine: 2 srednje veliki zeleni bučki, 2 srednje veliki čebuli, 2 stroka česna, gomolj zelene, sol, poper, 1,5 l zelenjavne jušne osnove, 1 dl sladke smetane, olje.
Stročji fižol z jurčki v omaki Sestavine: 500 g stročjega fižola, 200 g jurčkov, 1 velik paradižnik, 4 stroki česna, 1 pekoč feferon, malo šetraja, 2 vejici bazilike in peteršilja, poper, 2 žlici olivnega olja.
1
Cvetača z jajci in maslom Sestavine: 1 velika cvetača (težka vsaj 1 kg), 8 dag masla, 2 dag drobtin, 3 jajca, sol. Jajca trdo skuhamo. Cvetačo očistimo in razdelimo na cvetove. Skuhamo jih v osoljeni vodi in odcedimo.
Zeljna juha s krompirjem in panceto Sestavine: 1 čebula, pol glave svežega zelja, 3-4 srednje veliki krompirji, 40 g pancete, 2 žlici riža, 4 stroki česna, sol, poper, nekaj žlic kisle smetane, 2 žlici olivnega olja.
1
Špinača z mocarelo Sestavine: 1 kg špinače, 2 dag masla, 2 stroka česna, 20 dag mocarele, olivno olje, sol, poper. Mocarelo dobro odcedimo in nareže
Gratinirana kolerabica s piščancem Sestavine: 50 dag krompirja, 70 dag zelene kolerabice, 30 dag piščančjega fileja, olje, maslo, 1 dl smetane, 10 dag sira, muškatov orešek, 3 dag moke, limonin sok, sol, poper.
Lazanja z mlado zelenjavo Potrebujemo približno 12 listov za lazanjo, 3 zelene kolerabice, 4 pore, 50 dag zamrznjenega graha, 4 korenčke, 4 dl bešamela, 3 dl mleka, 1 dl kisle smetane, parmezan, 1 strok česna, olivno olje, ...
Zapečen korenček s smetano Sestavine: 80 dag korenja, maslo, 2 jajci, 15 dag parmezana, 1,5 dl smetane za kuhanje, sol, poper. Korenje ostrgamo, operemo in narežemo na približno pol centimetra debela kolesca.
Surovi pisani zavitki Sestavine: 2 sveža lista zelja ali solate oz.
Kazalo