Kuharski recepti - Seznam zelenjave
Bučke s paradižnikom in sirom
Potresemo z mediteranskimi začimbami, 24. april 2017 ob 11:04 Sestavine: 1 kg bučk, 70 dag zrelega paradižnika, 2 stroka česna, oljčno olje, 25 dag mocarele, 5 dag parmezana, 10 vloženih inčunovih filejev, 1 žlička mediteranskih začimb, 1 šopek bazilike, sol, ...
Špinačna omaka z mandeljni
21. april 2017 ob 12:37 Sestavine: 350 g makaronov, 30 g masla, 70 g mandeljnovih lističev, 2 stroka česna, 150 g špinače, naribana limonova lupina, sol, poper, parmezan. Špinačo temeljito operemo in odcedimo.
Ajdova kaša s čemažem in pregreto smetano
24. marec 2017 ob 11:23 Sestavine: 250 ml ajdove kaše, 60 g čebule, 120 g čemaža, 6 žlic sončničnega olja, 200 g pregrete smetane, sol, poper, malo naribanega sira. Na olju popražimo sesekljano čebulo.
Hitre domače tortilje
16. marec 2017 ob 14:32 Sestavine za polnozrnate tortilje: 350 g polnozrnate moke, 1 žlička soli, 2 žlički vinskega kamna, 1 žlička sode bikarbone, 75 g masla ali kokosovega olja, 3 dl vroče vode oz. po potrebi.
Bučke z dvema vrstama sira
9. marec 2017 ob 14:18 Sestavine: 1 kg bučk, 70 dag zrelega paradižnika, 2 stroka česna, olivno olje, 25 dag mocarele, 5 dag parmezana, 10 vloženih inčunovih filejev, 1 žlička mediteranskih začimb, 1 šopek bazilike, sol, ...
Pečena polenta z ohrovtom
27. februar 2017 ob 12:08 Sestavine: 200 g instant polente, 100 g ohrovtovih glavic, kozarček sojinih kalčkov, sol, poper, olje. Instant polento skuhamo zelo gosto, jo vlijemo v model ali pladenj in počakamo, da se strdi.
Cvetačno-brokolijeva strjenka na zelenjavni sekanici
21. februar 2017 ob 14:01 Sestavine: 250 g cvetače, 250 g brokolija, 3 dl vode, 2 žlici agarja, ščepec soli, ščepec popra, muškatni orešček, timijan, 2 dl smetane za kuhanje, 1/2 rumene paprike, 1/2 zelene paprike, 10 dag ...
Cmoki z brstičnim ohrovtom Sestavine: 500 g krompirja, 2 jajci, 1 žlica moke, ščepec muškatnega oreščka, sol, poper, 25 glavic brstičnega ohrovta, nariban sir, 100 ml sladke smetane. Krompir operemo in celega skuhamo.
Zelenjavni srčki Sestavine: 1 večji krompir, 1 večji korenček, 100 g blitve, 100 g cvetače, 100 g brokolija, 100 g drobtin, 2 jajci, 0,1 l mineralne gazirane vode (najbolje radensko), 0,2 l smetane, sol, poper.
Napitek z rdečo peso Sestavine: srednje velika rdeča pesa, manjši korenček, srednje veliko jabolko, banana, žlica limoninega soka, 1,5 dl jogurta, žlica ovsenih kosmičev, žlička medu, 1 dl mleka.
Losos s kislim zeljem v pečici Sestavine: 800 g lososovega fileja, 500 g kislega zelja, 1 neškropljena limona, 70 g masla, 2 dl kisle smetane, 2 dl belega vina, sol, poper.
Fižol s pršutom in čebulo Sestavine: 1 kg fižola v zrnju, 15 dag kraškega pršuta, 1 velika čebula, olivno olje, sol, poper.
Zapečena zelenjava Sestavine: 80 dag zelene kolerabe, 50 dag korenja, 50 dag bučk, 6 dl jušne osnove, pol šopka krebuljice, suha limonina lupina, maslo, 3 dag moke, 2 dl mleka, 5 dag parmezana, sol, poper.
Zeljni polpeti Sestavine: 4 krompirji, 1 skodelica narezanega zelja, 1/2 žličke kumine, 1/2 žličke gorčičnih semen, sol in poper, 1 drobna sesekljana čebula, 1 feferon, olje za cvrtje.
Zeljni krhlji Sestavine: 1 glava zelja, 3 žlice oljčnega olja, 3 stroki česna, sol in poper, majaron, 1 šopek peteršilja, limonovi krhlji. V posodo vlijemo olje in vanj stisnemo česnove stroke.
Buče z lososom in kislo smetano Sestavine: 80 dag buče, 50 dag lososovega fileja, 2 limoni, 2 stroka česna, 4 drobne rdeče čebule, 3 žlice olivnega olja, 1,5 dl kisle smetane, 3 žličke gorčice, žlica nasekljanega kopra, sol, poper.
Cvetača z maslom in mandlji Sestavine: 1 kg cvetače, pol šopka peteršilja, 7 dag masla, 3 dag mandljevih lističev, sol. Cvetačo očistimo, operemo in razdelimo na cvetove.
Buča s korenjem in čebulo Sestavine: 80 dag bučnega mesa, 40 dag čebule, 40 dag korenja, 3 stroki česna, olivno olje, zelenjavna jušna osnova, 10 dag rozin, mleti piment, sol, poper. Rozine preberemo in operemo.
Korenje s kostanjevim medom Sestavine: 70 dag manjšega korenja, 4 dag masla, 2 žlici kostanjevega medu, 2 žlici balzamičnega kisa, sol, poper. Korenček ostrgamo in narežemo na kolesca.
Umešan ingverjev tofu s čičerkovo zabelo Sestavine: 200 g tofuja z ingverjem, 2 žlici oljčnega olja, 1/2 žličke kurkume, 1/4 žličke sladke paprike v prahu, 1/2 žličke timijana, sol, ščepec kumine v prahu, ščep črnega popra, 4 žlice ...
Kazalo