Dnevne novice
slice
Delovno sodišče: UKC Maribor mora odstavljenega vodjo nabave pozvati nazaj na delo
Ali se bo UKC Maribor pritožil na sodbo, še ni znano, 20. januar 2018 ob 11:43 Izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi nekdanjemu pomočniku direktorja UKC-ja Maribor za nabavo Petru Weissensteinerju je bila nezakonita, je razsodilo Delovno sodišče v Mariboru.
3
V ljubljanskem kliničnem centru iščejo novega vodjo
7
20. januar 2018 ob 09:55 Svet ljubljanskega kliničnega centra je po decembrski krivdni razrešitvi Andraža Kopača objavil razpis za novega generalnega direktorja zavoda.
Kaj bo razkrilo poročilo Računskega sodišča o dogajanju v UKC-ju
18
17. januar 2018 ob 21:35 Računsko sodišče bo revizijsko poročilo za UKC Ljubljana izdalo predvidoma do konca tega meseca, je med pričanjem pred zdravstveno preiskovalno komisijo napovedal predsednik sodišča Tomaž Vesel.
Med stavko javnega sektorja bodo vrata za tri ure zaprle tudi lekarne
33
17. januar 2018 ob 11:23 Stavki javnega sektorja 24. januarja se bodo pridružili tudi farmacevti, ki opozarjajo, da so preobremenjeni in glede na zdravnike znatno podplačani, četudi je njihova odgovornost primerljiva z ...
Stare napotnice za zdravnika se poslavljajo, veljavne so le še do ponedeljka
37
16. januar 2018 ob 15:26 V veljavo stopa pravilnik o naročanju in upravljanju čakalnih seznamov pri zdravstvenih izvajalcih.
Priključitve študentskega zdravstvenega doma k Zdravstvenemu domu Ljubljana očitno ne bo Z ministrstva za zdravje so sporočili, da bodo dogovor o povezovanju Zdravstvenega doma za študente na Aškerčevi z Zdravstvenim domom Ljubljana sklenili samo ob soglasju vseh sodelujočih.
8
Dodatnih 7.000 odmerkov cepiva proti gripi na voljo prihodnji teden Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je naročil dodatnih 7.000 odmerkov štirivalentnega cepiva proti gripi za otroke od tretjega leta starosti, mladostnike in odrasle, saj je cepiva zaradi ...
2
Nov primer ošpic pri predšolskem otroku. Vir okužbe ni znan. V Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano so v nedeljo potrdili primer ošpic pri predšolskem otroku, ki je bil v preteklosti cepljen z enim odmerkom cepiva proti ošpicam, so sporočili z ...
59
Celjska bolnišnica po razrešitvi Ferjanca išče novega direktorja Ker je vlada v četrtek potrdila razrešitev direktorja celjske bolnišnice Marjana Ferjanca in za v. d.
5
V novomeškem domu starejših občanov končali stavko Stavkovni odbor je preklical stavko v novomeškem Domu starejših občanov (DSO), ki so jo v sredo začeli tamkaj zaposleni, da bi si zagotovili plačilo dela na praznične dni.
Oboleli z ošpicami dodatno v stiku s 85 ljudmi Potem ko je z ošpicami okuženi odrasli prejšnji teden prišel
53
Proti gripi cepili že 97.000 ljudi, ostaja le še 2.300 odmerkov Zaradi letošnje precej višje precepljenosti so nekaterim izvajalcem že pošle zaloge cepiv. Zjutraj so imeli na NIJZ-ju le še 2.300 odmerkov cepiv na zalogi, a še vedno prejemajo prošnje za dobavo.
80
Sindikata zdravstvenih delavcev napovedala dveurno opozorilno stavko Sindikat delavcev v zdravstveni negi in Sindikat zdravstva in socialnega varstva sta za 13. februar napovedala dveurno opozorilno stavko.
18
Nekdanji direktor predal posle: UKC je v dobri kondiciji Nekdanji direktor UKC Ljubljana (UKCL) Andraž Kopač je predal posle svojemu nasledniku Alešu Šabedru. Strokovno vodenje UKCL-ja je prevzela Jadranka Buturović Ponikvar.
20

Kazalo