Dnevne novice
slice
Ženske v Sloveniji živijo skoraj šest let dlje od moških
Zdravje v regiji, 24. november 2018 ob 11:11 Ženske v Sloveniji lahko v povprečju pričakujejo skoraj šest let daljše življenje od moških, kažejo podatki NIJZ-ja. Največja razlika med trajanjem življenja med moškimi in žensko je na Koroškem.
87
Za učinkovito reševanje življenj odslej mogoč elektronski vpis med darovalce organov
17
22. november 2018 ob 14:57 V Sloveniji na presaditev organa čaka okoli 240 bolnikov, zaradi pomanjkanja darovalcev pa ga najverjetneje ne bodo dočakali vsi, opozarja zavod Slovenija Transplant.
UKC Maribor v treh mesecih prihranil 1,5 milijona evrov
10
20. november 2018 ob 16:49 UKC-ju Maribor je v prvih treh mesecih sanacije uspelo prihraniti 1,5 milijona evrov, kar je dobra tretjina predvidenega zneska v letošnjem letu. Minister za zdravje Samo Fakin je zadovoljen.
Trboveljska bolnišnica zadovoljivo na poti sanacije, a še vedno posluje z izgubo
6
13. november 2018 ob 17:47 Zdravstveni minister Samo Fakin je potek sanacije poslovanja trboveljske bolnišnice ocenil kot zadovoljivega, a pozval upravo, da zmanjša stroške materiala in storitev ter izboljša interno ...
SDS pričakuje odgovore glede NIOSB-ja. Fakin napovedal odločitev v decembru.
31
8. november 2018 ob 13:51 V poslanski skupini SDS-a zahtevajo nujno sejo odbora za zdravstvo, na kateri bodo od vlade zahtevali konkretno pojasnilo, kakšna bo nadaljnja usoda programa.
Zadeva NIOSB: Šabeder in Gregorič na nasprotnih bregovih Predsednik sveta NIOSB-ja Igor Gregorič in generalni direktor UKC-ja Aleš Šabeder sta si na javnem dogodku izmenjala ostre besede o stanju na področju otroške srčne kirurgije.
8
Sodišče presodilo, da je bilo imenovanje direktorice celjske bolnišnice nezakonito Delovno sodišče v Celju je razveljavilo februarski sklep o imenovanju Margarete Guček Zakoškove za direktorico celjske bolnišnice.
2
Izolska in sežanska bolnišnica vsaka na svoj način nad pomanjkanje zdravstvenega kadra Tako kot druge zdravstvene ustanove po državi tudi Splošna bolnišnica Izola in Bolnišnica Sežana čutita pomanjkanje srednjih in diplomiranih medicinskih sester in tehnikov.
10
Operacijo sive mrene je treba plačati, če se hkrati opravi korekcija vida Operacija sive mrene je pravica iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, a ker se številni bolniki ob tem odločijo tudi za popravo vida v celoti, morajo poseg in novo umetno lečo plačati sami.
68
Na mariborski kardiologiji uspešno izvedli zahtevno nekirurško vstavitev aortne zaklopke V mariborskem UKC-ju so uspešno opravili prvi dve nekirurški vstavitvi aortne zaklopke, s čimer se pridružujejo Ljubljani, kjer ta poseg izvajajo že nekaj časa.
9
Z zelenimi baloni v podporo bolnikom s cerebralno paralizo Na svetu je 17 milijonov ljudi s cerebralno paralizo, svetovni dan te bolezni s srečanji na trgih in z zelenimi baloni zaznamujejo tudi v Ljubljani in Mariboru.
3
"Iluzorno bi bilo pričakovati, da se bodo bolnišnice rešile izgub do konca leta" Minister za zdravje Samo Fakin je po sestanku z direktorji bolnišnic poudaril, da izgube in dolge čakalne vrste niso opcija, ki bi bila zanj in ministrstvo sprejemljiva.
59
Vojska od policije prevzela nujne medicinske prevoze v SV Sloveniji Slovenska vojska je začela zagotavljati helikopterske prevoze za nujno medicinsko pomoč tudi z mariborskega letališča.
3
"Živimo nad starostno mejo, ki so jo predvideli naši geni" Nekoč so nas ogrožali plenilci in množično pobijale bolezni, danes pa je svet veliko varnejši. Živimo nad starostjo, ki so nam jo odmerili geni. To je zgodba o uspehu, poudarja gerontolog Kirkwood.
47
Otroška ortodontija: Razkorak med potrebami in številom programov Ortodonti opozarjajo na čakalne vrste na področju otroške ortodontije, nepravočasna oskrba otrok, ki potrebujejo ortodontske storitve, lahko v odrasli dobi namreč povzroči težave, ki bodo tudi s ...
9

Kazalo