Dnevne novice
slice
Strokovna direktorica pediatrične klinike prosila za takojšnjo razrešitev
So razmere v službi za otroško kardiologijo kljub drugačnim zagotovilom nerešljive?, 21. junij 2018 ob 20:00 Nov zaplet pri reševanju otroške kardiologije.
53
Sindikat delavcev v zdravstveni negi še ne bo odmrznil stavke
2
19. junij 2018 ob 16:39 V Sindikatu delavcev v zdravstveni negi Slovenije so sklenili, da bodo z odločitvijo o odmrznitvi stavke počakali na novo vlado, od katere pa pričakujejo takojšnje ukrepanje.
Dobnikar: Odločitev o morebitnem napotovanju otrok v tujino je v rokah UKC-ja
20
19. junij 2018 ob 11:46 Brane Dobnikar je ob nastopu funkcije vršilca dolžnosti direktorja Nacionalnega inštituta za otroško srčno kirurgijo poudaril, da je trenutno njegova temeljna naloga nadaljevanje začetih postopkov.
Vse več padcev s češenj: v mesecu in pol dvakrat toliko kot v vsem letu 2017
12
15. junij 2018 ob 19:39 Letos se v urgentnem kirurškem bloku in kliničnem oddelku za travmatologijo Kirurške klinike UKC Ljubljana po navedbah oddelčnega predstojnika Mateja Cimermana spopadajo z vse več padci s češenj.
Ob novem pojavu ošpic v Mariboru: "Ni razlogov za preplah, če smo cepljeni"
75
14. junij 2018 ob 19:59 Položaj je pod nadzorom, so po šestih primerih okužbe z ošpicami v tej sezoni zagotovili v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor. Opozorili so na pomen cepljenja.
Bi zmogli teden brez zaslonov? Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije je pripravilo pobudo za teden brez zaslonov. V izbranem tednu bodo starši in otroci prosti čas preživeli brez televizije, tablic, prenosnih telefonov.
11
UKC Ljubljana zapustilo že 115 sester, a razmere so drugod po državi še slabše S pomanjkanjem medicinskih sester se spoprijemajo skoraj vse bolnišnice v državi, kar je posledica tako upokojevanja kot iskanja boljših priložnosti v tujini, največ medicinskih sester še vedno ...
112
Ustavno sodišče zadržalo odvzem koncesije Lekarni Bitenc Ustavno sodišče je sklenilo v obravnavo sprejeti ustavno pritožbo, ki jo je Lekarna Bitenc vložila zoper sodbo vrhovnega sodišča, ker ji je Mestna občina Ljubljana odvzela koncesijo.
53
Zdravstveni domovi bodo težave očitno reševali z dogovorom, in ne s tožbo proti državi Na ministrstvu za zdravje so se sešli predstavniki ministrstva in direktorjev zdravstvenih domov, ki opozarjajo, da povišanje cen zdravstvenih storitev ne sledi dvigu stroškov dela, kar vodi v izgube.
7
Odpravniški center bo v Mariboru začel delovati septembra V Mariboru so odprli odpravniški center, ki bo z operativnim delom začel septembra, saj trenutno še poteka intenzivno testiranje tehnoloških rešitev in uvajanje zaposlenih.
1
Iz UKC-ja odhaja pomočnik direktorja za informatiko Kolar Generalni direktor UKC-ja Ljubljana Aleš Šabeder in Peter Kolar, ki je bil doslej pomočnik generalnega direktorja za informatiko, sta danes podpisala sporazumno prekinitev delovnega razmerja.
4
Enoletnik zbolel za ošpicami, ker je bil v istem prostoru kot okuženi V UKC Maribor so v soboto zaradi ošpic sprejeli enoletnega otroka.
135
Kriminalisti naj bi preiskovali domnevno prirejanje razpisov v UKC-ju Ljubljana Vodstvo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana je policiji naznanilo sume nepravilnosti pri najmanj dveh razpisih na področju informacijske tehnologije.
15
"Tako ne morejo zagotoviti varne obravnave otrok s srčnimi napakami" Pogodba s strokovnjaki iz Prage, ki jo je sklenilo vodstvo UKC-ja Ljubljana, da bi rešilo propad programa otroške srčne kirurgije, bistveno odstopa od priporočil mednarodne presoje, opozarja ...
28
Otroška srčna kirurgija: treba je razbiti monopolni položaj zdravnikov Kolegij predsednika državnega zbora je sklenil, da bo izredna seja DZ-ja, na kateri bodo poslanci na pobudo SDS-a in NSi-ja obravnavali izredne razmere na področju zdravljenja otrok s prirojenimi ...
44

Kazalo