Dnevne novice - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Dnevne novice - Arhiv
Število zdravstvenih zavodov z izgubo se je lani podvojilo Rezultati lanskega poslovanja kažejo, da so bolnišnice, država jim je lani namenila dodatnih 135,8 milijona evrov, izboljšale poslovanje, a jih ima 11 še vedno izgubo.
Strokovni direktor mariborskega UKC-ja je Matjaž Vogrin Darjo Arko bo na položaju strokovnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Maribor nasledil ortoped Matjaž Vogrin, ki kot prvo nalogo navaja kadrovsko stabilizacijo ustanove.
Novogoriško splošno bolnišnico bo vodil Stanislav Rijavec Novogoriško splošno bolnišnico Franca Derganca bo prihodnja štiri leta vodil nov poslovni direktor.
Svit: Register raka od leta 2011 kaže upad novih primerov raka debelega črevesa in danke Preprečevanju in zgodnjemu odkrivanju raka debelega črevesa in danke je namenjen državni presejalni program Svit, ki deluje že od leta 2009.
Bešič Loredan: Zdravstveni sistem je postranska škoda koalicijskih interesov Tranzicija v Sloveniji bo končana, ko se bo začela reforma zdravstvenega sistema, meni ortoped Danijel Bešič Loredan, vodja gibanja Skupaj Naprej, ki zahteva, da ministrica za zdravje odstopi, ...
Spor glede imenovanja direktorice celjske bolnišnice se seli na sodišče Po imenovanju Margarete Guček Zakošek za direktorico Splošne bolnišnice Celje se zadeve le še bolj zapletajo - zaradi pritožbe drugega kandidata je sodišče namreč izdalo sklep o začasni odredbi, ki ...
Lekarniška zbornica: Odvzem popustov pri nabavah zdravil bi bil v nasprotju z ustavo V Lekarniški zbornici Slovenije trdijo, da so popusti, ki jih lekarna doseže z veletrgovci, zgolj pravno pogodbeno razmerje. Zdravstvena blagajna pa pri tem po njihovem mnenju ni oškodovana.
Informacijski pooblaščenec: Stroka mora določiti, kdo lahko dostopa do pacientovih podatkov Informacijski pooblaščenec je ministrstvo za zdravje in zdravniško zbornico pozval, da naj se medicinska stroka poenoti, kdo lahko dostopa do podatkov v informacijskem sistemu e-Zdravje.
Skrb vzbujajoče razmere na otroški intenzivni terapiji v ljubljanskem UKC-ju Kadrovska stiska na oddelku za intenzivno otroško terapijo v ljubljanskem kliničnem centru skrbi tudi zdravnike v Mariboru, saj lahko najhujše primere rešujejo le v Ljubljani.
Zdravstvena dispečerska služba bo imela centra v Ljubljani in Mariboru Ministrstvo za zdravje napoveduje, da bo enotna zdravstvena dispečerska služba dokončno vzpostavljena do konca leta 2019.
Kazni za napačne napotnice ali zgolj optimiziranje sistema? "To je prehodno obdobje, ki ga moramo prestati vsi skupaj," je nasprotovanja in nevšečnosti pri uvajanju novosti v zdravstvenem sistemu, ki naj bi zmanjšale čakalne vrste, komentirala državna ...
UKC Maribor: Svetniki nezadovoljni s predlogom strateškega načrta za razvoj Predlog strateškega načrta za nadaljnji razvoj mariborskega Univerzitetnega kliničnega centra, ki ga je predstavil direktor Vojko Flis, je po mnenju članov sveta presplošen, zato so zahtevali ...
Družinski zdravniki: Odločevalci so tudi tokrat uporabili samo administrativne ukrepe Zdravniki družinske medicine zahtevajo takojšno odpravo spornega dela splošnega dogovora za pogodbeno leto 2018, po katerem bodo morali družinski zdravniki sami kriti stroške domnevno neupravičenih ...
Uvoženi deli človeških teles v UKC Maribor niso bili okuženi Zdravstveni inšpektorat pri nobenem od 55 uvoženih človeških delov za raziskovalne namene ni našel virusov. Opozoril pa je, da predpisi za to področje niso urejeni.
Domovi za ostarele so polni, čakanje na posteljo se meri v letih Razmere v domovih za starejše postajajo kritične, saj praktično ni več prostih postelj, opozarjajo direktorji domov, centri za socialno delo in tudi varuhinja človekovih pravic.
Foto in video - Stavkajoči sporočajo: Premalo nas je in prejemamo slabe plače. Delavci v zdravstvu in socialnem varstvu so zaradi zastalih pogajanj z vlado organizirali dveurno opozorilno stavko, ki so jo spremljali shodi delavcev po slovenskih bolnišnicah.
Za neupravičeno napotitev k specialistu bo kaznovan zdravnik Splošni dogovor o obsegu letošnjih zdravstvenih programov predvideva denarno kazen za zdravnike, ki bodo bolnika neupravičeno napotili na specialistični pregled.
Z novim javnim razpisom na UKC Ljubljana dosegli znižanje cen za žilne opornice Na javnem razpisu za žilne opornice, ki so ga novembra ponovili zaradi previsokih cen ponudnikov, je Univerzitetni klinični center Ljubljana dosegel ponovno znižanje cen.
Poslanci SMC-ja v parlamentarni postopek vložili predlog za večjo precepljenost Poslanci SMC-ja so v parlamentarni postopek vložili novelo zakona o nalezljivih boleznih, katere temeljni namen je zvišanje deleža precepljenosti.
Dražje zdravstvene storitve, širši program fizioterapije in krajše čakalne vrste Vlada je sprejela "splošni dogovor" o zdravstvu, ki za pet odstotkov zvišuje cene zdravstvenih storitev, širi program fizioterapije in priliva dodatne milijone evrov v skrajševanje čakalnih vrst.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo