Dnevne novice - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Dnevne novice - Arhiv
Ministrstvo za zdravje predlaga novo dajatev za dolgotrajno oskrbo Na ministrstvo za zdravje so v javno razpravo poslali zakon o dolgotrajni oskrbi, torej o tem, kako bo po novem urejena sistemska skrb za starejše, ko ti ne morejo več skrbeti sami zase.
Nepravilnosti pri poslovanju bolnišnice Topolšica, tam trdijo, da so že odpravljene Računsko sodišče je po reviziji poslovanja Bolnišnice Topolšica v letu 2015, ko je bolnišnico vodil Leopold Rezar, zaradi več nepravilnosti - med drugim pri zaposlovanju, izplačilih in naročilu ...
NIJZ opozarja: Če potujete na Kosovo, se cepite proti ošpicam Zaradi izbruha ošpic na Kosovu in nevarnosti širjenja bolezni NIJZ vsem, ki bodo v prihodnjih dneh potovali na Kosovo, svetuje, naj preverijo, ali so zaščiteni proti tej bolezni.
Domovi za ostarele bodo tožili ZZZS. Zanj in za ministrstvo tožbe neupravičene. Domovi za ostarele in posebni socialnovarstveni zavodi bodo tožili Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije zaradi "prenizkih cen zdravstvenih storitev, ki jih zagotavljajo svojim stanovalcem".
Kakšna bo usoda parkirišč ob jeseniški bolnišnici? Heta Asset Resolution, slaba banka nekdanje avstrijske banke Hypo Alpe Adria International, ponovno išče kupca stavbnih pravic in upravljavca parkirišč ob Splošni bolnišnici Jesenice.
Slovenija ima dobro paliativno oskrbo, vendar je marsikomu še vedno nedostopna Svetovni dan hospica in paliativne oskrbe letos poteka pod geslom Paliativna oskrba in splošna zdravstvena pokritost – poskrbimo za tiste, ki trpijo.
Podpise za zdravstveni referendum bo zbirala tudi zdravniška zbornica Zdravniška zbornica Slovenije se bo v skladu s sklepom dopisne seje skupščine dejavno vključila v zbiranje podpisov za razpis referenduma o noveli zakona o zdravstveni dejavnosti.
Ko se v stavbo naselijo stenice in vsi lastniki niso za dezinsekcijo Vlada je ugotovila, da bi bilo problematiko pojava insektov v večstanovanjskih stavbah primerno urediti širše, skupaj s problematiko slabih higienskih razmer v večstanovanjskih stavbah.
Duševno zdravje na delovnem mestu: Ljudje nismo stroji, vsak kdaj potrebuje pomoč Približno četrtina zaposlenih po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje stres doživlja pogosto ali vsakodnevno, zaposleni kot najpogostejši razlog za stres navajajo obremenitve na delovnem ...
Kolar Celarc do četrtkove seje vlade z novimi imeni za svet UKC-ja Ministrica za zdravje je sprejela odstop članic sveta UKC-ja Mateje Radej Bizjak in Simone Hribar Motore ter hkrati napovedala, da bo pripravila predlog novih članov že do četrtkove seje vlade.
Častim pol litra ... dragocene življenjske tekočine V okviru študentske akcije 'Častim pol litra' po vsej državi organizirano darujejo kri. Organizatorji ugotavljajo, da se za to odloča vedno več mladih.
Kaj vse se bo spremenilo pri zdravstvenih pravicah Spremenila se bo višina prispevkov za zdravstveno zavarovanje, trajanje plačane bolniške odsotnosti, nič več ne bo kritja belih napotnic, otroci ne bodo več zavarovani po starših ...
Referendum: Omemba čakalnih dob zmotila ministrico, pobudniki zavračajo očitke o zavajanju Ministrica za zdravje pobudnikom referenduma o noveli zakona o zdravstveni dejavnosti očita zlorabo na obrazcu za podporo referendumski zahtevi - zmotilo jo je geslo "Ali ste za razumne čakalne dobe?"
Člani sveta UKC Ljubljana nekdanjemu predsedniku očitajo zavajanje Po odstopu Tomaža Glažarja kot predsednika sveta UKC Ljubljana zaradi hudih kritik, ker je svet sklenil, da ne bo odločal o odgovornosti vodstva za razmere na otroški kardiologiji, danes nov preobrat.
Srčnim bolnikom na Dolenjskem bo poslej lažje: Novo mesto dobilo katetrski laboratorij V novomeški bolnišnici so odprli katetrski laboratorij, ki je osnova za intervencijsko kardiologijo. Do zdaj ga tam niso imeli, zaradi česar so morali več kot tisoč bolnikov na leto pošiljati drugam.
Nova ljubljanska porodnišnica 30-letnico praznuje z mladimi V avli nove ljubljanske porodnišnice, kjer se je na današnji dan pred tridesetimi leti rodil prvi otrok, so proslavili 30 let, na praznovanje so povabili vse 30-letnike, ki so se 6. oktobra 1987 ...
Endokrini motilci: Evropski parlament zavrnil predlagane ukrepe Evropski parlament je zavrnil predlagana znanstvena merila za opredelitev endokrinih motilcev na področju pesticidov in biocidov ter predloga dveh zakonodajnih aktov, s katerimi naj bi uredili to ...
Svet UKC-ja nič o odgovornosti vodstva, ministrica na odgovornost kliče svet, koalicija pa njo Koalicijski partnerji so se ostro odzvali na sporočilo sveta UKC-ja Ljubljana, da svet ne bo odločal o odgovornosti vodstva UKC-ja za stanje na programu otroške kardiologije.
Dolgotrajna oskrba stane: s kakšnim prispevkom dobiti manjkajočih 107 milijonov? Ministrica za zdravje je predstavila dve možnosti, kako urediti financiranja dolgotrajne oskrbe v prihodnje: ker bi potrebovali več kot 350 milijonov na leto, bodo nekaj prispevali tudi zavarovanci, ...
Samozaposleni, kljub plačevanju prispevkov, med bolniško prepuščeni samim sebi Samozaposleni v Sloveniji ne morejo uveljavljati denarnega nadomestila, kadar zaradi bolezni prekinejo delo, zato zaradi strahu pred izgubo dohodka delajo tudi tedaj, kadar to škodi njihovemu ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo