Dnevne novice - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Dnevne novice - Arhiv
Šabedra podpirata le SMC in Kolar Celarčeva Imenovanje Aleša Šabedra za prvega moža UKC Ljubljana je v politični in strokovni javnosti naletelo na kritike, saj novi v. d.
Igor Gregorič prišel v Slovenijo reševat težave s srčno kirurgijo Srčni kirurg Igor Gregorič je iz Houstona prispel v Slovenijo in prvič pojasnil, kakšna bo njegova vloga pri reševanju težav s srčno kirurgijo.
Aleš Šabeder začasno na čelu UKC-ja Ljubljana. Kopač: Razrešitev je nezakonita. Svet UKC-ja Ljubljana je krivdno razrešil generalnega direktorja Andraža Kopača in za v. d. generalnega direktorja imenoval Aleša Šabedra, je po seji sveta povedal predsednik sveta Jože Golobič.
Skupščina ZZZS-ja zavrnila predlog finančnega načrta za leto 2018 Skupščina zdravstvene blagajne ni sprejela predlaganega finančnega načrta zavoda za leto 2018, ki za zdravstvene potrebe v višini 160 milijonov evrov ni predvidel finančnega kritja.
Realni čakalni seznami v zdravstvu predvidoma konec januarja Izvajalci zdravstvenih storitev bodo morali imeti z 21. januarjem prečiščene čakalne sezname, ki bodo odražali realno čakajoče na zdravstvene storitve.
Navdihujoča zgodba srčnega kirurga Igorja Gregoriča "V glavi mi je bilo jasno, da kot tujec v ameriškem sistemu s povprečnim delom ne bom nikoli dosegel niti tega, da bi dobil specializacijo," se svoje miselnosti ob odhodu v ZDA spominja srčni kirurg ...
V celjski bolnišnici po razrešitvi direktorja sprejeli finančni načrt Svet celjske bolnišnice je danes z osmimi glasovi za in enim vzdržanim potrdil finančni načrt za letos, čeprav se ne razlikuje bistveno od tistega, ki so ga člani sveta obravnavali že aprila in nato ...
Videoigra kot zdravilo za hiperaktivne, neosredotočene otroke Klinična študija je pokazala, da lahko namenske videoigre izboljšajo stanje pri otrocih z motnjo aktivnosti in pozornosti. Med igro otroci rešujejo probleme, ki terjajo osredotočenost.
50 let od prve uspešne presaditve srca Pred natanko 50 leti je južnoafriški kardiološki kirurg Christiaan Barnard opravil prvo uspešno presaditev srca.
Vse manj pacientov ima dostop do družinskih zdravnikov Vlada rešuje izgube bolnišnic, medtem pa se zmanjšuje dostopnost v primarnem zdravstvu. Vse več bolnikov si ne more izbrati svojega družinskega zdravnika.
Z umetno roženico vrnili vid slepemu Na očesni kliniki UKC Ljubljana so uspešno opravili prvo implantacijo umetne roženice v Sloveniji. Pacient je bil skoraj popolnoma slep, zdaj pa brez očal bere časopise.
Bolnišnice začele izvajati sanacijske ukrepe, ki bodo stali več kot 135 milijonov Z začetkom decembra se začenja sanacija poslovanja 15 bolnišnic. Iz proračuna bodo bolnišnice prejele skupaj 135,7 milijona evrov, sanacija pa naj bi trajala štiri leta.
Z decembrom začetek sanacije 15 bolnišnic S 1. decembrom se bo začela sanacija poslovanja 15 bolnišnic, za delo sanacijskih organov bo prihodnje leto namenjenih 600.000 evrov. SD in DeSUS sta programu nasprotovala.
Svet UKC-ja Ljubljana imenoval Jadranko Buturović Ponikvar za strokovno direktorico Svet UKC-ja Ljubljana je za strokovno direktorico imenoval Jadranko Buturović Ponikvar, ki v ustanovi dela že 30 let, je po seji sporočil predsednik sveta zavoda Jože Golobič.
Kdo bo služil z reševanjem bolnišnic iz dolgov Vlada bo v četrtek obravnavala dokument, ki določa delo tako imenovanega sanacijskega odbora in sanacijskih uprav.
Janković miri študente: Zdravstvena oskrba študentov se ne bo poslabšala Ljubljanski župan Zoran Janković je na sestanku s predstavniki Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOU LJ) zagotovil, da ob morebitni združitvi študentskega zdravstvenega doma z ...
Gibalne sposobnosti deklet so boljše kot v preteklosti, fantov pa slabše Po ugotovitvah ljubljanske fakultete za šport so gibalne sposobnosti fantov v povprečju za 1,7 odstotka skromnejše, deklet pa za 4,1 odstotka boljše kot leta 1990.
Dotrajan hidrant vzrok poplave v mariborskem UKC-ju Zaradi poškodbe vodovodne cevi v sredo v operacijskem bloku klinike za kirurgijo Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor so odpadle le štiri operacije, so sporočili z UKC-ja.
Zaradi počene cevi moteno delo v operacijskem bloku mariborske kirurgije V operacijskem bloku klinike za kirurgijo UKC Maribor je prišlo do nenadne poškodbe vodovodne cevi, kar je povzročilo izlitje vode v operacijskem bloku in v nekaterih drugih prostorih.
Mariborski UKC sprejel rebalans finančnega načrta Svet Univerzitetnega kliničnega centra Maribor (UKCM) je sprejel rebalans finančnega načrta zavoda za letošnje leto, kljub nekaterim dvomom o verodostojnosti predstavljenih številk.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo