Foto:
Foto:

Predstavilo se bo pet kandidatov. Kdo so, uradno ni znano, svet zavoda je namreč prejšnji teden sprejel sklep, da ne bodo razkrili imen prijavljenih kandidatov niti njihovih programov o usmeritvi in vodenju največje slovenske bolnišnice. 11-članski svet se tako o izboru kandidata za novega generalnega direktorja največje klinike s skoraj 8.000 zaposlenimi sploh ni posvetoval s stroko, današnje odločanje pa bo potekalo tajno, poroča Radio Slovenija.

Prijavo je za STA potrdil le zdajšnji v. d. generalnega direktorja, Simon Vrhunec, čeprav mu vlada ni dala soglasja za polni mandat na tem mestu. Po neuradnih informacijah se je na to mesto prijavila tudi poslovna direktorica Pediatrične klinike UKC Ljubljana, Biserka Marolt Meden.

Na razpis je pravočasno prispelo deset vlog. Štiri vloge so bile popolne, od treh kandidatov je razpisna komisija želela dodatna pojasnila, trije kandidati pa ne izpolnjujejo vseh razpisnih pogojev. Na predstavitev pred svet zavoda je nato razpisna komisija povabila pet kandidatov.

Vrhunec bo delo v. d. direktorja UKC-ja Ljubljana nadaljeval do imenovanja novega generalnega direktorja. V tem času pa bo po besedah predsednika sveta Tomaža Glažarja opravljal tekoče posle in ne bo začenjal večjih projektov ali naložb.

Potem ko bo svet izbral direktorja, mora soglasje k imenovanju dati še vlada.