UKCL je leto sklenil z 9,5 milijona evrov izgube. Foto: BoBo
UKCL je leto sklenil z 9,5 milijona evrov izgube. Foto: BoBo

Zdajšnji v. d. generalnega direktorja UKC-ja Ljubljana Simon Vrhunec se še ni odločil, ali bo ponovno kandidiral. Vrhunec, ki mu vlada ni dala soglasja k ponovnemu imenovanju za generalnega direktorja, bo delo v. d. direktorja UKC-ja Ljubljana nadaljeval do imenovanja novega generalnega direktorja. V tem času pa bo po besedah predsednika sveta Tomaža Glažarja opravljal tekoče posle in ne bo začenjal večjih projektov ali naložb.

Kandidati se bodo lahko na razpis prijavili v roku 10 dni po objavi. Potem ko bo svet UKC-ja izbral generalnega direktorja, mora soglasje k imenovanju dati še vlada.

Svet UKC-ja je danes obravnaval tudi poročilo o poslovanju UKC-ja Ljubljana v preteklem letu, a ga še ni dokončno potrdil. Po besedah Vrhunca je UKC lani ustvaril 9,5 milijona evrov minusa. Vzrok vidi v neplačanih storitvah od zdravstvene blagajne in izplačilu tretje četrtine plačnih nesorazmerij.

Če bi jih evidentirali za leto poprej, bi lansko leto končali z izravnanim poslovnim rezultatom. Glede na to, da letos teh stroškov odprave plačnih nesorazmerij ne bo, Vrhunec napoveduje lažje poslovanje.