Zdravje
(4)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.6 od 5 glasov Ocenite to novico!
Milojka Kolar Celarc
Milojka Kolar Celarc meni, da se bo s pripojitvijo poslovanje topolške bolnišnice izboljšalo. Foto: BoBo/Borut Živulović
VIDEO
Krajani protestirali prot...

Dodaj v

Kolar Celarc: Pripojitev topolške bolnišnice celjski bo imela več prednosti

Bolnišnica Topolšica ima resne likvidnostne težave
19. junij 2017 ob 16:03
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Zdravstvena ministrica Milojka Kolar Celarc vidi več prednosti pripojitve Bolnišnice Topolšica k celjski bolnišnici. S topolško bolnišnico imajo resne namene, je poudarila.

Ministrica je kot prednosti v odgovoru na poslansko vprašanje navedla znižanje stroškov materiala, možnost povečanja prihodkov zaradi dodatnih programov, več denarja za naložbe v opremo in infrastrukturo ter večje možnosti pridobivanja dodatnih likvidnih sredstev.

Ob tem je dodala, da se trenutno pripravlja pregled dejavnosti, vključno z novim načinom organiziranja in vodenja dejavnosti po pripojitvi. S pripojitvijo bi se namreč centralizirale nabavna, investicijska, kadrovska in finančna služba. Zatrdila je, da bo ministrstvo za zdravje, ko bo projekt dodelan, izvedlo še dodatna usklajevanja z lokalno skupnostjo in zaposlenimi v bolnišnicah.

Hkrati je poudarila, da imajo z Bolnišnico Topolšica resne namene pri zagotavljanju čim boljše oskrbe pacientov.

Zaposleni proti pripojitvi
Bolnišnica Topolšica se zaradi pretekle naložbe v energetsko obnovo, ki je presegala finančne zmožnosti bolnišnice, že več mesecev spopada z likvidnostnimi težavami. Spremljajo jih izvršbe nepoplačanih izvajalcev del, zaradi česar je imela nekaj časa tudi zamrznjen račun. V zadnjih dveh mesecih ji je zmanjkalo tudi denarja za izplačilo plač 240 zaposlenih, zato ji je morala vlada nakazati 1,2 milijona evrov.

Zaposleni v Topolšici sicer pripojitvi niso naklonjeni, zato so v okviru sindikatov napovedali krepitev aktivnosti. Pred kratkim je bila ustanovljena tudi Civilna iniciativa za ohranitev Bolnišnice Topolšica, ki zbira podpise v podporo ohranitvi bolnišnice.

A. Č.
Prijavi napako
Komentarji
smukač
# 20.06.2017 ob 07:51
Vsaka vas pa res ne more imeti bolnišnice.
Laki
# 20.06.2017 ob 10:59
V naši mali Sloveniji bi imela vsaka vas svojo občino, bolnišnico... in s tem vso birokratsko infrastrukturo, ki bi jo preživljala ena vaška tovarna ali proizvodni obrat. Računica se ne izide!
galoper
# 20.06.2017 ob 09:58
Vskladite potrebe in kapacitete z možnostjo plačil storitev, da se vidi kaj moti zdravstveno dejavnost. Reševanje naročil storitev zaradi storitev, je balast, ki bi se ga morali otresti, saj imamo zdravstvo zaradi zagotavljanja zdravja populacije, ne zaradi zasebnih zaslužkov.
birba
# 20.06.2017 ob 09:42
Zakaj pa ne? Če že ima vsaka vas visoko zdravstveno šolo/fakulteto za zdravstvene vede, potem si zasluži tudi bolnišnico.
Oglasno sporočilo
link
Dezinficira in celi manjše rane
13. junij 2018 ob 13:16 Prihaja čas leta, v katerem smo zaradi lažjih oblačil in povečanih športnih aktivnosti bolj izpostavljeni praskam, ranam in odrgninam, posledično tudi različnim okužbam.
Več novic ...
Kazalo